fbpx

Organic contemporan. Apartament Cortina

AMENAJARE DE INTERIOR: IUNGO STUDIO TEXT: Manuela Zipiși FOTO: courtesy of IUNGO STUDIO

O amenajare de interior care stă sub semnul unei lejere sofisticări, iată propunerea IUNGO STUDIO pentru un apartament din nordul capitalei. Un corp sinuos care se declină în mobilier și elemente decorative pentru a crea contextul unei locuiri blânde și primitoare.

Locuirea colectivă ne dovedește în ultima vreme o versatilitate care ia în calcul la modul cel mai serios conturarea spațiului sub influența personalității și intențiilor beneficiarilor. Vorbim despre amenajările de interior, desigur, și în mod special de un proiect recent al echipei IUNGO STUDIO, un apartament aflat într-un complex rezidențial din nordul Bucureștiului. Și pentru că s-a pornit din start de la ideea unui „acasă” care să transmită căldură și liniște atât beneficiarului, cât și viitorilor săi oaspeți, conceptul proiectului a propus apariția în spațiu a unor elemente organice, sinuoase. S-au pus astfel în scenă virtuțile cameleonice ale iluminatului care însoțește materialitatea ondulată ce delimitează și unește, în același timp, diversele zone ale locuirii. Chiar și designul corpurilor de iluminat selectate — de la cel aflat deasupra mesei de dining, până la aplicele și lămpile prezente în spațiile intermediare și dormitor — rămâne în registrul rotunjimilor organice.

Materialul utilizat în conturarea întregului spațiu a fost prelucrat în așa fel încât să treacă de la formele rigide la cele curbate, „prin formarea unor fâșii dispuse pe rotund, care trimit la ideea faldurilor unui material textil”, după cum ne-a povestit echipa. Acesta pornește parietal chiar din zona holului și se continuă în living unde se regăsește și aria de dining. Prelungirea se face firesc cu draperiile și cu mobilierul care delimitează împreună cu o canapea zona relaxării. O colecție de vase ceramice și subtile obiecte decorative completează un ambient al culorilor calde, telurice. Iar căldura căminului se intensifică la propriu și la figurat grație prezenței șemineului încorporat.

7 -4_dining_area_front_view

Bucătăria își află locul său compact și discret mobilat și utilat tot în acest spațiu deschis, oferind și depozitarea necesară. Zona de noapte transmite un aer primitor, accentuând ideea de spațiu al unei liniști necesare aflate dincolo de agitația urbană. Mobilierul continuă tot în spiritul materialității rotunjite, fie că vorbim despre dressing și măsuța de toaletă, fie despre dormitor și mobilierul acestuia (noptiere, corpuri de iluminat, fotoliul rotund). Tot culori neutre, naturale, au fost selectate și aici, un fundal al echilibrului în care apariția unor elemente mai îndrăznețe (în ton sau formă) să nu deranjeze. Iluminatul, amintit și mai devreme, este cel care pune în valoare, ori camuflează, după caz, volume, texturi și diverse stări ale ambientului. Apartamentul se lasă ghicit și locuit sub auspiciile doritei paradigme a unui refugiu calm și prietenos, aerisit și sofisticat.

PROIECT: Apartament Cortina; AMPLASAMENT: Cortina Residence, București; SUPRAFAȚA: 110 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: IUNGO STUDIO; ECHIPA: designer Ovidiu Bălan, designer Alexandru Cheregi, designer Mihaela Bordeianu; FINALIZAT: 2021

 

 

Articol publicat în igloo #210 / rural-actual / octombrie – noiembrie 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0