fbpx

Out of the City: 019 Cabin, afară, în ritmul naturii

Una dintre casele mobile care își poate găsi loc oriunde în lume și mai ales în mijlocul naturii se numește 019 Cabin și a fost imaginată de biroul de arhitectură lituanian ŠA atelier. Această nevoie a versatilității designului a adus soluția personalității modulare a cabinei, gândită drept un ansamblu de elemente constituente (pereți, coloane, plafon, pardoseală etc.) care permite construirea în diverse dimensiuni și transportul pe fragmente, dacă este cazul.

Această versatilitate este, de altfel și esența proiectului transpusă „din cap până în picioare”. Astfel, acoperișul pare că se unduiește în vânt, iar forma sa oferă un adevărat show, atunci când plouă. Fațada este croită din metal necolorat, astfel că procesul de fabricare are drept rezultat nuanțe diferite și personalitate proprie.

010 019 Cabin

Adaptarea la mediul unde va fi amplasată a dat și soluția picioarelor cu dimensiuni diferite pe care se sprijină corpul. Dincolo de aspectul metalic-protector de la exterior, prin ferestrele mari se ghicește atmosfera intimă și primitoare de la interior dată de placajul natural.

013 019 Cabin

În spirit minimalist și modular, cabana este dotată cu mobilier care se desfășoară în spațiu în funcție de necesități. Cea dintâi 019 Cabin a fost amplasată în cadrul natural spectaculos al naturii lituaniene.

014 019 Cabin

PROIECT: 019 Cabin; AMPLASAMENT: Apple Island, Lituania; ARHITECTURĂ: ŠA atelier; ECHIPA: arh. Gabrielė Šarkauskienė, arh. Antanas Šarkauskas; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 23 mp; INGINER STRUCTURIST: Evaldas Šemeta

Articol publicat în igloo #204 / octombrie-noiembrie 2021 / Post Covid City

igloo_204-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0