fbpx

PACT a organizat primul său Cerc al Donatorilor

În gradina La Seratta, a avut loc prima ediţie a Cercului Donatorilor PACT, unde prieteni şi susţinători ai fundaţiei s-au adunat cu drag pentru a sprijini trei afaceri sociale dezvoltate în cadrul proiectului ”Identitate-Tradiţie-Bunăstare Locală” care îmbină tradiţiile locale cu bunăstarea pe termen lung.

PACT a organizat primul său Cerc al Donatorilor

Câte trei reprezentanţi din trei comunităţi PACT, Cocorăşti Mislii, jud. Prahova, Făcăeni, jud. Ialomiţa şi Găujani, jud. Giurgiu, au povestit despre afacerile pe care doresc să le deschidă la ei în comunitate pentru a aduce noi resurse şi a le face viaţa mai bună. Soţii Colezea şi domnul Neacşu din Cocorăşti Mislii vor face un atelier de costume populare pentru a reînvia portul popular local. Meşterii din Făcăeni vor dezvolta un atelier meşteşugăresc de împletituri de răchită şi papură, iar primul produs va fi un set de mobilier format din două fotolii şi o canapea. Asociaţia Datini, Educaţie, Cultură din Găujani va înfiinţa un atelier de croitorie unde va realiza cămăşi şcolare cu motive populare locale şi vor angaja şi trei persoane din comunitate.

Ceea ce este şi mai frumos la proiectele propuse aseară este că aceşti oameni au cercetat, s-au documentat astfel încât acum pot clădi afaceri sociale în comunitate care au rădăcini solide în specificul lor local.

PACT a organizat primul său Cerc al Donatorilor

Fiecare dintre aceste iniţiative a fost sprijinită de către un prieten apropiat al organizaţiei care a ales să susţină proiectul adoptat cu donaţii generoase şi să ne povestească despre motivaţia lor de a face asta: Daniela Nemoianu, Executive Partner KPMG Romania/Fundaţia KPMG pentru Cocorăşti Mislii, Alina Pintică, Chief Marketing & Executive Officer la Ţuca, Zbârcea & Asociaţii – Făcăieni şi Andra Samson, Consultant Comunicare – Găujani.

Când momentul prezentărilor s-a încheiat, au început rundele de donaţii, în care invitaţii au ales să susţină proiectele preferate, lucrând aproape ca într-o echipă să atingă ţinta de 1500 ron/proiect. Entuziasmul şi sentimentul de apartenenţă la o comunitate a creat o dinamică între participanţi încât am reuşit să depăşim ţinta pentru toate cele trei proiecte.

Mulţumim celor trei grupuri din comunitate pentru prezentări şi curaj, participanţilor la acest eveniment şi în special celor trei susţinători, Andra Samson, Daniela Nemoianu şi Fundaţia KPMG, Alina Pintică şi Ţucă Zbârcea & Asociaţii atât pentru susţinere, cât şi pentru donaţiile generoase pe care le-au făcut. De asemenea, Banca Cormercială Română (BCR), reprezentată de către Alexandra Corolea, Specialist Relaţii Comunitare, a susţinut proiectul grupului din Făcăeni cu o donaţie de 1000 de Ron, iar pentru fiecare donaţie către aceste proiecte facută pe platforma online, Bursa Binelui, unde Fundaţia PACT este înscrisă cu programul PACT pentru COMUNITATE, BCR dublat suma donată.

Cercul Donatorilor a fost un început frumos pentru aceste trei afaceri sociale care mai au nevoie de susţinere financiară pană la 5000 RON fiecare. Dacă vrei să sprijini unul dintre aceste proiecte să strângă suma necesară poţi face o donaţie până pe 15 septembrie, după cum urmează:

Cercul Donatorilor a început acum 10 ani în Londra. Este un concept creat de către cei de la The Funding Network din Marea Britanie care vizează crearea unei comunităţi conectate de oameni ce vor să susţină financiar proiecte sustenabile în care cred. În România, îl organizăm cu ajutorul TFN România şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Te aşteptam şi pe tine în Cercul Donatorilor PACT!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0