fbpx

Pasarelă de sticlă peste parcul Moghioroș

După aproape doi ani de lucrări, Parcul Moghioroş din Drumul Taberei a fost inaugurat pentru public la începutul verii. Luând în calcul regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi, utilarea cu mobilier urban, modernizarea a peste 25 000 mp de alei, o scenă pentru concerte, o seră cu plante exotice, o pasarelă pentru belvedere şi o fântână arteziană, proiectul se anunţă a fi unul dintre cele mai importante proiecte de amenajare peisageră din Bucureşti.

Pasarelă de sticlă peste parcul Moghioroș

În acest context, ne îndreptăm atenţia spre pasarela care oferă o vedere amplă asupra noii feţe a parcului, mai exact spre balustrada de sticlă a acesteia şi ce aduce nou din punct de vedere arhitectural. Balustrada, formată din îmbinarea cu măiestrie a 384 de panouri de dimensiuni diferite, este realizată din sticlă de 24 mm, laminată cu 4 folii EVA SAFE de la Bridgestone (singura variantă de folie hidrofobă folosită la exterior pentru a evita delaminarea balustradelor de sticlă).

Pasarelă de sticlă peste parcul Moghioroș

În acest proces, sticla a fost securizată şi apoi laminată, fixată cu  adeziv special în profilul de aluminiu vopsit în câmp electrostatic. Balustrada a beneficiat în prealabil de testări cu pendulul pentru impact, pentru verificarea rezistenţei conform standardului EN 12 600. Pe lângă rezistenţă, s-a acordat o atenţie deosebită şi variabilei estetice, geamul afişând un degrade realizat prin sablare şi apoi tratat cu o soluţie de pasivizare pentru durabilitate. În acest context, sticla îşi atestă încă o dată valoarea ca material în amenajările exterioare, fiind o alegere sigură în ceea ce priveşte durabilitatea şi fiabilitatea.

Pasarelă de sticlă peste parcul Moghioroș

Evoprint este tehnologia de ultimă generaţie pentru printarea sticlei folosind cerneală ceramică. Evoprint permite printarea de imagini şi grafică vectorială cu acurateţe uimitoare şi expresivitate maximă a culorii. Este singura soluţie accesibilă şi uşor de implementat, atât pentru aplicaţiile de exterior, cât şi pentru cele de interior.

www.xglas.eu/evoprint

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0