fbpx

Patrik Schumacher soseşte în România la final de iulie 2013

Patrik Schumacher este una dintre cele mai importante figuri din arhitectură la momentul actual şi, cu siguranţă, un personaj controversat. Acesta va sosi în România la finalul lunii iulie 2013 în cadrul evenimentului Dynamic Fields, la invitaţia şcolii Parametrica Patrik Schumacher soseşte în România la final de iulie 2013.

Patrik Schumacher soseşte în România la final de iulie 2013

Director al unuia dintre cele mai importante birouri de arhitectura din lume, Zaha Hadid Architects şi fondatorul laboratorului de cercetare AA Design Reseach Lab din Londra, Patrik este unul dintre arhitecţii care au capacitatea de a influenţa opinia publică. Cu studii de arhitectură realizate la universităţile din Stuttgart şi Londra (SouthBank), completate de studii de filosofie la universităţi din Bonn şi Londra, Patrik propune o serie întreagă de lecturi despre cum ar trebui privită arhitectura şi despre impactul arhitecturii asupra mediului înconjurător şi a oamenilor.

Practică şi teorie

Patrik este un arhitect prolific, având numeroase proiecte, printre care se numără şi Maxxi Centre of Contemporary Art and Architecture din Roma, cu care a câştigat Stirling Prize în 2010, oferit arhitecţilor celor mai bune proiecte concepute sau realizate în Marea Britanie. Un alt proiect de referinţă, realizat cu ocazia jocurilor olimpice din 2012 este London Aquatic Centre, inspirat din energia şi dinamica apei şi propunând forme fluide.

Practica se imbina cu teorie, Schumacher fiind profesor în cadrul diferitelor şcoli din Europa (inclusiv UK) şi SUA (Universitatea Illinois din Chicago, Universitatea Columbia şi Harvard). Acesta predă în prezent în cadrul Universităţii Innsbruck.

Let the style war begin – Parametricism Manifesto

Patrik Schumacher este, pe lângă un personaj relevant pentru lumea arhitecturii, şi promotorul cel mai fervent al designului parametric. Prin faimosul “Parametricism MANIFESTO”, acesta susţine importanţa designului parametric ca nou stil, dar şi impactul pe care îl sau îl va avea asupra viitorului arhitecturii şi nu numai: un nou stil, dinamic, generativ, caracterizat de forme fluide, unic în exprimare.

Patrik Schumacher soseşte în România la final de iulie 2013

Dynamic Fields, 16 – 29 iulie 2013, Bucureşti

În România, Patrik Schumacher poate fi întâlnit în vara acestui an ca invitat special al evenimentului Dynamic Fields, în cadrul căruia va susţine lectura “Parametric Semiotic – Architecture as interface of communication”.

Sperăm că prezenţa lui Patrik în România să crească interesul pentru acest nou domeniu – designul parametric – atât ca teorie, cât şi ca aplicaţie practică. Subiectul evenimentului, câmpurile dinamice, este unul de mare relevanţă pentru dezvoltarea pe viitor a arhitecturii cu impact social şi ecologic. Studierea câmpurilor dinamice trebuie să fie o prioritate pentru noi.” spun Diana Nitreanu şi Cristina Stroe, organizatori ai Dynamic Fields.

Dynamic Fields este un eveniment destinat structurilor inteligente şi arhitecturii parametrice, studiind câmpurile dinamice ale naturii în cadrul unui workshop de două săptămani ce reuneşte tutori şi lectori cu experienţă internaţională relevantă.

Cei care au crezut în proiectul Dynamic Fields sunt El-Mont, Carpet & More, Umbrella Hotel, Infopress, Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, Simbio dar şi partenerii educaţionali precum Ordinul Arhitecţilor din România, Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, Universitatea Spiru Haret, Rhinoceros, IaaC, FabLab Barcelona, ASAI Iaşi.

Cei care vor comunica proiectul sunt revistele Zeppelin, Igloo, Arhitectura, Arhitext, Atelierul de Proiectare, All Hollow şi platformele online Archdaily.com, RECITY Magazine, Archilovers, Inspirationist.ro, Modernism.ro, Designist.ro, Arhimania.ro, TheVandallist.com, Arhiforum.ro, Experimentalist.ro şi Bucharest Design Center.

Înscrieri în cadrul Dynamic Fields pot fi realizate la www.dynamicfields.ro/register, iar pentru orice informaţii vă puteţi adresa echipei Parametrica Patrik Schumacher soseşte în România la final de iulie 2013 la office@parametrica.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0