fbpx

Pattaya. Grădina de la etajul 17

Text: Ioana Păunescu
Foto: Hilton Pattaya

Situat în zona metropolitană Pattaya – Chonburi, una dintre principalele destinaţii turistice din Thailanda, Hilton Pattaya oferă o perspectivă spectaculoasă asupra plajei şi golfului, fiind construit deasupra unui mall (lobby-ul hotelului se află la etajul al 17-lea).

Pattaya. Grădina de la etajul 17

Studioul T.R.O.P. (prescurtare de la terrains + open space) a realizat amenajarea accesului în hotel de la nivelul străzii, precum şi a grădinii şi a piscinei, ambele situate chiar pe acoperişul mallului. Luminatorul gigant (singura sursă de lumină naturală a shopping centerului) amplasat chiar în mijlocul spaţiului a impus dispunerea exclusiv perimetrală a tuturor funcţiunilor. Părţile din beton ale elipsei luminatorului au fost acoperite cu iarbă alcătuind, alături de mici accente de vegetaţie mai înaltă, grădina lobby-ului. Deasupra zonei de fitness şi a toaletelor a apărut un nou nivel – Sun Deck-ul – cu acces direct de la nivelul al 18-lea al hotelului. O scară exterioară, complet separată vizual de grădină, face legătura dintre Sun Deck şi piscina amplasată chiar la marginea acoperişului. Amintind de Bay Sands din Singapore, apa ajunge până la marginea superioară a parapetului, astfel încât oglinda piscinei pare să se continue, în mod natural, cu marea.

Pattaya. Grădina de la etajul 17

Pornind, poate, de la elipsa luminatorului şi de la conturul neregulat al acoperişului, formele alese sunt preponderent curbe; linia piscinei se completează cu cea a celor doi pereţi (unul, finisat cu granit, celălalt – cu lemn) care închid scara spre Sun Deck. Forma de cerc a insulelor de vegetaţie, presărate din loc în loc pe suprafaţa apei, rezonează cu desenul de pe fund, accentuat de culorile materialelor (terrazzo alb şi negru combinat cu plăci de marmură gri). Plăcile de piatră care alcătuiesc aleile din mijlocul zonelor cu nisip au, de asemenea, o formă perfect circulară, fiind completate de liniile curbe ale mobilierului barului. Amplasat pe peretele din lemn care funcţionează ca ecran de fundal al amenajării şi care prinde şi treptele de acces spre Sun Deck, barul este amplasat între cele două puncte majore de perspectivă – marea, respectiv oraşul.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0