fbpx

Peisagiștii din Europa se reunesc la București pentru Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe

Peisagiștii europeni se vor întâlni la București în perioada 1-4 iunie 2017 cu ocazia celei de-a 28-a ediții a evenimentului internațional Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe. Tema evenimentului este “(UN)LIMITED LANDSCAPES: NO FENCE, NO OFFENCE” și face referire la peisaje ce nu sunt limitate de nici un fel de îngrădire. Recent, edițiile anterioare ale acestei întâlniri anuale au fost găzduite de Bruxelles în 2016, de Lisabona în 2015 și de Oslo în 2014.

ifla-europe-2014-oslo

Ediția din 2018 va avea loc în Londra. IFLA Europe reprezintă 34 de asociații naționale ale peisagiștilor din Europa, respectiv aproximativ 15.000 de profesioniști de pe continentul european. Viziunea IFLA Europe este aceea de a stabili importanţa tuturor aspectelor legate de arhitectura peisajului şi de peisaj, în contextul fizic, socio-economic, cultural, vizual, conceptual şi spaţial a comunităţii europene.

ifla-europe-2015-lisabona-vizita-calouste-gulbenkian-foundation

Printr-o abordare generală şi cuprinzătoare organizația europeană sprijină exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia participând în acest fel la constuirea unui discurs naţional şi internaţional, conturând şi diseminând iniţiativele europene, facilitarea schimbului de informaţii, promovând în acelaşi timp excelenţa în practica profesională, educaţie şi cercetare, culminând astfel cu o dezvoltare culturală bogată, diversificată şi durabilă. IFLA Europe activează ca Regiunea europeană a International Federation of Landscape Architects. Pentru mai multe detalii: http://iflaeurope.eu/ .

 

ifla-europe-2016-bruxelles-adunare-generala1 Tema generală a evenimentului de anul acesta abordează o problemă recurentă a peisajului contemporan la nivel internațional, care este una politică și foarte reală. Pe de o parte, peisajul nu cunoaște limite, granițe sau frontiere, fiind o realitate spațială și socială fluidă, suprapusă și întretăiată. Pe de altă parte, accesibilitatea, mobilitatea spațială, migrarea oamenilor, a animalelor și a plantelor sunt subiecte centrale ale designului contemporan.

ifla-europe-2015-lisabona-adunare-generala

Tema ridică practic problema limitei sau non-limitei în peisaj. Congresul Peisagiștilor de anul acesta este compus din 2 părți, prima fiind deschisă publicului larg (NO FENCE), în timp ce a doua are un caracter confidențial și este adresată doar membrilor IFLA Europe (NO OFFENCE). NO FENCE 1 Iunie 2017 – Conferința IFLA Europe 2017 “(UN)LIMITED LANDSCAPES: NO FENCE, NO OFFENCE” dedicată tuturor profesioniștilor din domeniul peisajului și tuturor celor interesați de peisaj. 2 Iunie 2017 – IFLA Europe 2017 Cocktail & sesiunea de prezentări Pecha-Kucha realizate de către delegații celor 34 de asociații naționale ce vor participa la eveniment. Conferința și prezentările Pecha-Kucha vor avea loc la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC).

ifla-europe-2016-bruxelles-adunare-generala

ASOCIAȚIA PEISAGIȘTILOR DIN ROMÂNIA – ASOP
Facebook: https://www.facebook.com/asopromania/

Anul acesta, în cadrul Conferinței și Adunării Generale IFLA Europe este organizată și o expoziție de postere “(UN)LIMITED LANDSCAPES NO FENCE, NO OFFENCE”. Scopul expoziției este de a aduce în fața publicului larg, precum și a profesioniștilor din domenii conexe și a reprezentanților administrațiilor publice, proiecte și demersuri care dezvăluie specificitatea profesiei peisagistului.

NO OFFENCE 3-4 Iunie 2017 – Adunarea Generală IFLA Europe 2017 are caracter confidențial și în cadrul acesteia pot lua parte doar participanții IFLA Europe (delegați, reprezentanți ai asociațiilor naționale, invitați și observatori acreditați). Pentru mai multe detalii cu privire la Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe 2017 accesați pagina http://asop.org.ro/ifla2017/about/.

ifla-europe-2016-bruxelles-vizita-gradina-muzeu-gaasbeek

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP este un organism național unic, non- guvernamental, apolitic și independent, constituit în decembrie 2004, care a luat ființă ca o necesitate pentru sprijinirea exercitării profesiei de peisagist, susținerea domeniului peisagistic ca și act de îmbunătățire a calității vieții și de creație artistică, dar și pentru promovarea în România a principiilor enunțate de Convenția Europeană a Peisajului (Florența, 2000), ratificată de țara noastră prin Legea nr. 451/2002.

PROGRAM

screen-shot-2017-05-23-at-13-02-16

Ca reprezentant al organizației profesionale europene – International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA EUROPE) – asociația acționează și pentru dezvoltarea unui cadru de viață durabil precum și pentru protejarea și conservarea patrimoniului istoric, cultural și natural. Pentru detalii suplimentare, vă puteți adresa persoanei de contact: peisagist Teodora KOOS 0742 025 098 / asopromania@gmail.com

ifla-2017-antet-jpg-mijlociu

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0