fbpx

Pensiuni tradiționale, popasuri vernaculare

Un nou album din colecția igloobest iese în lume – Pensiuni tradiționale din România 2022 propune cititorului o călătorie cu 16 opriri și tot atâtea povești descoperite în toate cele patru zări ale țării. 

Fie că vorbim de recuperări sau proiecte noi, povestea este aceeași: respect și iubire pentru tradiție, pentru meșteșugul ridicării caselor de odinioară. Diferența e dată de obiceiurile regiunilor și de specificul arhitecturii vernaculare din Deltă până în Oltenia, și din Muntenia până în Transilvania și Moldova. Albumul îl puteți citi în ediție bilingvă, română-engleză.

 

Fie că vorbim de case tradiționale care au supraviețuit mai bine de un secol pentru a trăi, în prezent, o altă viață sau altele care au fost strămutate și aduse împreună într-o nouă formulă a ideii de sat, fie de case noi ridicate în spiritul rânduielii meșteșugului și a motivelor specifice regiunii respective, cele 16 pensiuni prezentate în acest album creează o imagine comprehensivă asupra acestui fenomen arhitectural și antropologic, în egală măsură.

Update: În urma tragerii la sorții, câștigătorii nopților de cazare la cele două pensiuni sunt domnii Marian Diaconu din Câmpina și George Tincoca din București. Felicitări!

 

Iar pentru a descoperi frumusețea și autenticitatea acestor case și a gospodăriilor formate în jurul lor, avem o veste bună. Dacă comandați albumul în perioada 5-21 septembrie*, puteți câștiga 2 nopți de cazare** la Casa de Oaspeți Satul Banului din Satul Banului, Prahova, respectiv, 2 nopți la Hygge Village din Vama, Suceava. Cartea este larg deschisă, vă rugăm, poftiți!

 

Din sumar:

Albastru și Origini / Blue and Origins

Casa Bătrână / The Old House

Casa de Oaspeți Satul Banului / Satul Banului Guesthouse

Casa Dima / Dima House

Casa din deal / The House on the Hill

Casa Poveste / The Story House

Casa Schiulești / The Schiulești House

Casa Soarelui / House of the Sun

Căsuța Bunicii / Grandmother’s Little House

Curtea de Mușcel / Curtea de Mușcel

Grădina Vlahiia / The Vlahiia Garden

Hai La Saivan / Hai la Saivan

Hygge Village / Hygge Village

Oberwood / Oberwood

Potecarii / Potecarii

Raven’s Nest / Raven’s Nest 

Casa Dima, Foto: Arthur Țințu
Căsuța Bunicii, Foto: Sebastian Apostol
Hai La Saivan, Foto: courtesy of Hai La Saivan
Casa din Deal, Foto: Sebastian Apostol

*Livrarea se va face începând cu data de 19.09.2022

 

** Voucherele sunt valabile până la sfârșitul anului 2022, iar nopțile de cazare se aleg împreună cu cele două pensiuni (preferabil în timpul săptămânii).

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0