fbpx

Pensiuni tradiționale, popasuri vernaculare

Un nou album din colecția igloobest iese în lume – Pensiuni tradiționale din România 2022 propune cititorului o călătorie cu 16 opriri și tot atâtea povești descoperite în toate cele patru zări ale țării. 

Fie că vorbim de recuperări sau proiecte noi, povestea este aceeași: respect și iubire pentru tradiție, pentru meșteșugul ridicării caselor de odinioară. Diferența e dată de obiceiurile regiunilor și de specificul arhitecturii vernaculare din Deltă până în Oltenia, și din Muntenia până în Transilvania și Moldova. Albumul îl puteți citi în ediție bilingvă, română-engleză.

 

Fie că vorbim de case tradiționale care au supraviețuit mai bine de un secol pentru a trăi, în prezent, o altă viață sau altele care au fost strămutate și aduse împreună într-o nouă formulă a ideii de sat, fie de case noi ridicate în spiritul rânduielii meșteșugului și a motivelor specifice regiunii respective, cele 16 pensiuni prezentate în acest album creează o imagine comprehensivă asupra acestui fenomen arhitectural și antropologic, în egală măsură.

Update: În urma tragerii la sorții, câștigătorii nopților de cazare la cele două pensiuni sunt domnii Marian Diaconu din Câmpina și George Tincoca din București. Felicitări!

 

Iar pentru a descoperi frumusețea și autenticitatea acestor case și a gospodăriilor formate în jurul lor, avem o veste bună. Dacă comandați albumul în perioada 5-21 septembrie*, puteți câștiga 2 nopți de cazare** la Casa de Oaspeți Satul Banului din Satul Banului, Prahova, respectiv, 2 nopți la Hygge Village din Vama, Suceava. Cartea este larg deschisă, vă rugăm, poftiți!

 

Din sumar:

Albastru și Origini / Blue and Origins

Casa Bătrână / The Old House

Casa de Oaspeți Satul Banului / Satul Banului Guesthouse

Casa Dima / Dima House

Casa din deal / The House on the Hill

Casa Poveste / The Story House

Casa Schiulești / The Schiulești House

Casa Soarelui / House of the Sun

Căsuța Bunicii / Grandmother’s Little House

Curtea de Mușcel / Curtea de Mușcel

Grădina Vlahiia / The Vlahiia Garden

Hai La Saivan / Hai la Saivan

Hygge Village / Hygge Village

Oberwood / Oberwood

Potecarii / Potecarii

Raven’s Nest / Raven’s Nest 

Casa Dima, Foto: Arthur Țințu
Căsuța Bunicii, Foto: Sebastian Apostol
Hai La Saivan, Foto: courtesy of Hai La Saivan
Casa din Deal, Foto: Sebastian Apostol

*Livrarea se va face începând cu data de 19.09.2022

 

** Voucherele sunt valabile până la sfârșitul anului 2022, iar nopțile de cazare se aleg împreună cu cele două pensiuni (preferabil în timpul săptămânii).

Coșul de cumpărături
Design Hotels38,54 lei
-
+
-
+
-
+
-
+
Total
8.443,82 lei
Continuă cumpărăturile
147