Penthouse cu vedere la lac

feature

Echipa de arhitecți de la Melon Design Studio a reuşit, în amenajarea acestui penthouse, să dezvolte, natural, o serie de spaţii spectaculoase, moderne, cu detalii minuţios gândite şi implementate. Armonia proporţiilor şi rafinamentul finisajelor sunt îmbogăţite de lumina naturală ce pune în valoare locuinţa pe tot parcursul zilei. Largi panouri vitrate deschid toate spaţiile către exterior, oferind o perspectivă privilegiată peste oglinda de apă a lacului Floreasca.

Penthouse-ul (dezvoltat de One United Properties), cu o suprafaţă de 500 mp, structurat pe două niveluri plus o terasă de aproximativ 400 mp, a fost pus la dispoziţia echipei coordonată de arhitect Oana Postelnicu atunci când încă se mai lucra la structura de rezistenţă. Spaţiul brut a fost unul extraordinar, atât prin dimensiunile generoase în plan, cât şi datorită înălţimii ce atinge aproape 5 metri în zona centrală.

Toate compartimentările au fost reconfigurate, toate instalaţiile au fost re­proiectate şi au fost introduse largi suprafeţe vitrate cu scopul de a obţine spaţii des­chise, fluide, luminoase şi confortabile. S-au obţinut axe de vizibilitate care străbat câte două sau trei funcţiuni diferite, oferind capete de perspectivă susţinute fie de peisaj, fie de obiecte de artă.

Parcurgerea spaţiului oferă succesiuni de planuri diferite în care se suprapun elemente na­turale şi construite. Etajul superior marchează intrarea în locuinţa ce se deschide către zona de zi printr-un spa­ţiu spectaculos prin înălţime şi suprafaţă, lu­minos.

Plafonul acestuia pare suspendat deasupra unor linii vitrate orizontale amplasate pe toate laturile, ce fac vizibile mici fragmente din terasa-grădină amenajată deasupra ulti­mului nivel. Acest spaţiu este nucleul casei, un open space ce conţine o zonă de dining, o zonă media TV, zona şemineului, deschizându-se către alveolele formate de bucătărie şi birou.

cosmindragomir_OnePr-Penth_XL_002e-750

Cadrul general este elegant, alb, neutru, cu rezolvări minimaliste care pun în va­loare volumetria spaţiului. Detaliile subtile de racordare a planurilor, combinarea inspirată a pereţilor din beton aparent cu placările din lemn de nuc, panourile mari de sticlă, toate susţin zonele de activităţi ale casei.

Mobilierul (adus prin Lemon Interior Design) îmbină tonuri discrete cu o cromatică contrastantă, punându-se astfel reciproc în valoare. Accesul în zona privată (de noapte) a penthouse-ului se face printr-un panou masiv de lemn ce pivotează, lăsându-te să descoperi o grădină interioară cu deck de lemn şi o magnolie. Această grădină interi­oară funcţionează ca o articulaţie între zona de zi şi zona de noapte. Traseul către dormitor parcurge perimetral grădina, conectând spa­ţiile complementare: baia principală şi dressing-ul boudoir deschise prin panouri vi­trate către curtea interioară.

Astfel, din baia principală se percepe lacul printr-o succesiune de planuri ce traversează grădina interioară şi zona bucătăriei. Băile cu rezolvări simple şi elegante (cu echipamente aduse prin DHD), au fost tratate cu aceeaşi atenţie ca restul apartamentului, reunind finisaje şi obiecte de cea mai înaltă calitate.

Un rol important în amenajare îl joacă sistemul de iluminare artificială (adus prin Helios PLS) marcat atât de piese sculpturale, decorative, cât şi de piese minimaliste, de mici dimensiuni, ce punctează spaţiile şi activităţile. Acest sistem flexibil de iluminare oferă scenarii diverse pentru iluminarea  generală şi de atmosferă.

PROIECT: Melon Design Studio (www.melon.ro)    Arhitect: Oana Postelnicu