fbpx

Pentru prima oara, Cele mai frumoase carti din Romania prezentate la Salon du Livre

30 de carti castigatoare ale concursului national de design de carte au expunere internationala la Paris

22-25 martie, Paris, Salonul de Carte, Standul Institutului Francez

Pentru prima oara, Cele mai frumoase carti din Romania prezentate la Salon du Livre

„Cele mai frumoase carti din Romania” participa la Salonul International de carte de la Paris „Salon du Livre”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale in domeniul cartii din Europa.

Cartile selectate in urma concursului national de design de carte din Romania vor fi expuse intr-o sectiune personalizata, in cadrul Standului Institutui Francez (stand U70), in perioada 22-25 martie 2013. Printre cărţile prezente la Paris se numără şi cartea Elizei Yokina, Vise despre case. Carte de poveşti pentru copii şi părinţi, publicată în colecţia igloobooks şi care a fost desemnată “cea mai bună carte pentru copii şi tineret” şi nominalizată la categoria “cea mai frumoasă carte ilustrată” în cadrul Galei Bun de Tipar în 2012.

Pentru prima oara, Cele mai frumoase carti din Romania prezentate la Salon du Livre

Expozitia prezinta castigatorii concursului national de design de carte 2012, cat si o selectie de carti realizata in urma a doua proiecte partenere: „Gala Bun de Tipar” si „Carte cu arte” si a fost organizata in cu sprijinul Asociatiei Idioma, Galeriei Posibila si Asociatiei pentru arta Ilfoveanu. Prezentarea la Paris a expozitiei celor mai frumoase carti romanesti a fost posibila prin activitatea Institutului Francez din Bucuresti, care este partener al proiectului „Cele mai frumoase carti din Romania” pentru cea de-a doua editie. Expozitia a fost prezentata si la Targul de carte de la Leipzig, in cadrul „Best Book Design from all over the World” in perioada 14-17 martie 2013.

Implicarea Institutului Francez din Bucuresti, in special a d-ei Bertille Detrie a facut posibila participarea selectiei celor mai frumoase carti din Romania – ca expozitie unitara – la Salonul de carte de la Paris, unde, in mod exceptional, Romania este tara invitata de onoare in acest an. Chiar daca ICR nu a gasit loc în cadrul pavilionului românesc de 400 metri pătraţi pentru proiectul nostru, este salutara oportunitatea de a arata cateva exemple de excelenta in designul de carte prin Proiectul „Cele mai frumoase carti din Romania”, atat pentru a incuraja designerii de carte din Romania, cat si pentru a stimula preocuparile editorilor pentru cartea bine facuta.” a precizat Adina Pasca, coordonatoarea proiectului.

Loc international de intalnire din cadrul Salonului de carte, standul Institutului Francez pune in lumina actiunile retelei culturale franceze apartinand Ministerului Afacerilor externe din Franta.

In cadrul standului Institutului, va fi prezentat un program specific franco-roman, in colaborare cu institutul Francez din Romania, fiind tara invitata de onoare la Salonul de carte de la Paris, sub genericul „Les lettres roumaines”.

Proiectul „Cele mai frumoase carti din Romania” a fost iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură in 2012 si incurajeaza dezbaterea profesionistă pe tema designului de carte, prin intermediul unui concurs naţional de book design, a unei serii de conferinţe si expozitii atat in tara, cat si in strainatate. Prima editie s-a desfasurat cu finantare AFCN.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0