fbpx

PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza

TATAIA și Doctor’s Studio anunță lansarea oficială a proiectului PEOPLE OF ROMANIA. Vernisajul primei noastre expoziţii va avea loc în București pe data de 8 noiembrie la galeria Simeza începând cu ora 18:00, unde vom prezenta lucrările şi poveştile artiştilor implicaţi până acum în proiect. Fotografiile și înregistrările audio au fost realizate cu ocazia unei incursiuni de documentare în 20 de sate din Valea Hârtibaciului (jud. Sibiu) de către Vlad Petri, Ioana Moldovan, Adi Bulboacă, Chloe Sassi, Mihai Sibianu, Daniel Popa, Maria Balabaş, Mugur Grosu, Răzvan Papasima și Maria Miruna Rădan. Suntem gata să vă arătăm cine sunt PEOPLE OF ROMANIA. Am pus cap la cap o primă echipă de fotografi, scriitori, antropologi şi manageri culturali şi am plecat cu ei într-o călătorie de cunoaştere. Împreună, am cules poveşti despre oamenii care locuiesc în Valea Hârtibaciului din judeţul Sibiu, zonă din centrul României, aleasă simbolic pentru prima noastră documentare. Poveştile oamenilor de aici reflectă specificul influenţei istorice şi multiculturale din zonă, dar totodată oglindesc şi greutăţile traiului izolat din România rurală.

PEOPLE OF ROMANIA este un proiect ambiţios care își propune o incursiune artistică, subiectivă și sensibilă, asupra poveștilor de viață ale românilor din zilele noastre. La 100 de ani de la MAREA UNIRE promovarea diversității face parte integrantă din obiectivele proiectului nostru. Ne propunem să cercetăm poveștile tuturor românilor, indiferent de gen, vârstă, etnie, de locul de rezidență sau de statutul social. Strângem poveşti exprimate prin fotografie, istorisiri orale, mărturii scrise şi videoclipuri scurte.

Vlad Petri, regizorul filmului „Bucureşti, unde eşti?”, despre rezidenţa de pe Valea Hârtibaciului: „Mi-a plăcut mai ales «întâmplarea», faptul că în fiecare zi plecam la drum fără să știm pe cine întâlnim, fotografiem, cu cine stăm la o poveste, la un pahar de vin, sau în ce curte sau casă o să petrecem câteva ore. Am fost la o stână, am văzut prepararea cașului, ne-am urcat în bisericile săsești de unde am văzut împrejurimile, am vizitat un târg de cai și am asistat la tranzacționarea cailor și porcilor, am auzit povești despre viața de la noi și despre cum se câștigă pe-afară, am vorbit despre acum, dar și despre perioada lu’ împușcatu’, am primit slană și caș și țuică… Mi-au plăcut drumurile prin pădure, cerul cu nori de furtună, serile cu prelucrări de fotografii sau cele de lângă focul de tabără și dormitul sub cerul liber.”

Mai mult decât un proiect cu valoare artistică, PEOPLE OF ROMANIA îşi propune să dezvăluie în primul rând povestea necunoscutului de lângă noi, alături de care ne împărţim viaţa de zi cu zi. Suntem o comunitate online deschisă atât  profesioniştilor, cât şi tinerilor talentaţi şi pasionaţi de fotografie, film, scris şi explorări antropologice care pornesc în căutarea acelor experienţe şi emoţii care ne aduc mai aproape unii de alţii.

 

Vernisaj: 08.11.2017, ora 18:00

Durata Expoziției: 08-19.11.2017

Locație: Galeria Simeza, Bucureşti, B-dul Gheorghe Magheru nr. 20

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130216894306077

Facebook page: https://www.facebook.com/blog.peopleofromania/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0