fbpx

PeriferiaB. Povești multimedia despre locuri și oameni de la periferia capitalei

PeriferiaB este cel mai recent proiect multimedia al fotografului Petruț Călinescu, autor al proiectului Mândrie și Beton.

3c295065914e457d80be3dbe0c7d799f52011867

PeriferiaB urmează să documenteze vizual viața cotidiană la periferie, acest spațiu lipsit aparent de reguli, scăpat de sub controlul autorităților, ce se extinde o dată cu dezvoltarea orașului.

“Căutăm să înțelegem oamenii pe care îi întâlnim și relația lor cu periferia. Sunt acolo pentru că fug de oraș sau, dimpotrivă, sunt într-o stație provizorie în drum către centru?” Ioana Călinescu, co-autor al proiectului.

Grataragii, corporatiști, pescari, noi îmbogățiți, persoane defavorizate, columbofili, ciobani – cu toții, dintr-un motiv sau altul, își intersectează viețile în inelul periferic al capitalei, iar “Periferia B” le va aduna poveștile și micile universuri în care trăiesc, și le va mapa pe conturul orașului. Fiecărei povești îi corespunde un pin pe harta orașului.

Site-ul are și o componentă interactivă, fiecare utilizator putând contribui cu fotografii și povești la maparea istoriei periferiei.

“Suntem fascinați de puzderia de microuniversuri create din diversele nevoi, fantezii sau hobby-uri. Locuim și noi la periferie și suntem cuceriți de eternul farmec al Bucureștilor: al contradicțiilor, al dezordinii, al neprevăzutului și al capacității de a surprinde mereu, ceea ce ne reamintește că acest oraș a fost tot timpul un amalgam de construcții și etnii, al cărui farmec este chiar haosul.”
Petruț Călinescu

”PeriferiaB” a fost finanțat în cadrul Acceleratorului de Idei, de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București. PeriferiaB este primul proiect al Centrului de Fotografie Documentară ce urmează să fie lansat la sfârșitul lunii noiembrie.
www.periferiab.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0