fbpx

Philips Livable Cities Award

Material realizat de: Réka Ţugui

Premiul Philips Livable Cities este o iniţiativă globală ce urmăreşte dezvoltarea unor idei practice şi realizabile menite să îmbunătăţească condiţiile de trai ale locuitorilor din mediul urban. Pentru a contribui semnificativ la materializarea acestor idei, organizatorul a alocat trei premii în valoare totală de 125.000 de euro. Peste 450 de proiecte din întreaga lume au fost înscrise în competiţie.

Iată câştigătorii:

Locul I: Sabrina Faber – Rainwater Aggregation

Proiectul Sabrinei Faber se adresează crizei de apă din Sana’a, Yemen, propunând un sistem de colectare şi depozitare a apelor pluviale. Pornind de la tehnica tradiţională de colectare a apelor pluviale de pe acoperişurile plate, proiectul câştigător aduce o modificare structurilor existente în Sana’a, cu scopul de a capta, filtra şi depozita apa. Fiecare cisternă modificată va fi capabilă să ofere anual între 10.000 şi 50.000 de litri de apă potabilă.

Mai multe detalii despre proiect găsiţi aici.

Philips Livable Cities Award

Locul II: Manuel Rapoport – Plaza Movil

Proiectul propune închiderea temporară a unor străzi din Buenos Aires, oferind spaţii de recreere pentru comunitatea locală. Lipsa spaţiilor destinate relaxării şi socializării este o problemă cu care se confruntă majoritatea oraşelor mari, motiv pentru care Manuel Rapoport propune un parc mobil menit să asigure facilităţi de recreere acolo unde sunt cele mai necesare. Prin blocarea accesului traficului de autovehicule în weekenduri şi în timpul sărbătorilor legale, străzile se vor transforma în adevărate parcuri urbane. Dar ideea cu adevărat inovatoare a proiectului este portabilitatea, deoarece Piaţa Mobilă va putea fi relocată acolo unde va fi necesară.

Mai multe detalii despre proiect găsiţi aici.

Philips Livable Cities Award

Locul III: James Kityo – Shade Stand

Proiectul lui James Kityo pentru Kampala, Uganda va crea o reţea de adăposturi menite să proteje populaţia de intemperii, educându-i în acelaşi timp cu privire la anumite probleme de sănătate. Fără să existe un sistem de protecţie în faţa ploilor torenţiale sau a căldurii toride, deplasarea în oraş devine o experienţă extrem de inconfortabilă, mai ales pentru mamele ce alăptează sau pentru vârstnici şi persoanele cu dizabilităţi. Proiectul propune construirea a 45 de adăposturi în puncte cheie din întreg oraşul. Acestea vor fi folosite şi într-o campanie de sănătate publică, constituind suport pentru afişe de conştientizare.

Mai multe detalii despre proiect găsiţi aici.

Philips Livable Cities Award

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0