fbpx

Piatră pe piatră – eseu fotografic

Zidul și zidirea sunt teme care ne impresionează și deschid curiozitatea de a afla mai mult despre părțile întregului, despre cum sunt pietrele sau cărămizile. Privid un zid, dorim să înțelegem și să ne închipuim cum anume au fost cioplite de plidă blocurile de piatră sau cum au fost ele ridicate.

Un zid este, într-un fel, și un răspuns dat demult, dar și o întrebare de acum a zidirii.

Tocmai această tensiune a unor momente ecartate în timp e cea care determină mirarea.

Situl incaș din Machu Picchu a fost descoperit destul de târziu, în 1911, de Hiram Bingham III, un explorator din Connecticut. Când Europa era în plină Renaștere, în secolul XV, în Peru, la Machu Picchu, se făceau sacrificii în Templul Soarelui. Construcția impresionează prin loc, mister și ansamblul construit.

Tudor Predescu, un fotograf de reportaj al naturii, ne oferă câteva clipe de frumusețe ale zidului și zidirii în eseul fotografic intitulat Piatră pe piatră pus la dispoziție, în exclusivitate, platformei igloo.

Pentru „acuratețea visării” în fața acestor fotografii amintim că dovezi științifice atestă faptul că civilizația incașă nu a cunoscut roata, acesta fiind un argument în plus pentru a fi admirativi la mirarea zidirii.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0