fbpx

Plot & Coffe Shop

Doi tineri arhitecţi, o afacere existentă şi o idee inedită, acestea au fost premisele apariţiei unui spaţiu inovator atât prin funcţiune, cât şi prin amenajare. Sergiu Collavini şi Răzvan Dinu s-au gândit că o cafea bună poate completa cu succes activitatea de plotare, care i-a consacrat până acum, şi astfel s-a născut Plot & Coffee Shop, un spaţiu interactiv, dedicat deopotrivă studenţilor, arhitecţilor, designerilor şi furnizorilor. Un spaţiu de creaţie, ideal pentru comunicare şi schimb de idei, din care nu lipsesc prezentările de produse şi conferinţele, dar nici concertele şi alte evenimente informale.

Text: Réka Ţugui
Foto: Andrei Creangă

Localizată în plin centrul capitalei, în imediata vecinătate a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, cafeneaua-centru de plotare, în afară de combinaţia neobişnuită de funcţiuni, se bucură de un alt important atú: amplasarea între blocuri o transformă într-un loc de refugiu şi o oază de linişte nesperată în această parte de oraş, aglomerată şi agitată. Cât despre amenajare, conceptul celor doi arhitecţi vine în întâmpinarea acestui atribut fericit al locului. Un spaţiu neutru şi transparent, cu un vitraj generos către exterior constituie fundalul ideal pentru tot soiul de obiecte realizate pe principiul Do it Yourself, tot mai des întâlnit pe scena designului autohton.

Un bar din tuburi de carton reciclate, mobilier din OSB, mese care combină fierul cu lemnul de iroko, canapele din europaleţi reutilizaţi, toate creează un joc interesant de texturi, forme şi culori şi dovedesc preocuparea susţinută pentru sustenabilitate şi materiale economice, cu aspect natural. Întreaga execuţie, de la renovarea spaţiului şi până la realizarea mobilierului se datorează mâinilor şi priceperii arhitecţilor, ajutaţi de familie şi de câţiva specialişti. Singurele obiecte aduse din „afară” sunt celebrele scaune din colecţia Supernatural de la Moroso, oferite de Galeriile Noblesse.

Cu scopul de a păstra o imagine cât mai curată, pereţii au fost zugrăviţi în alb, cu excepţia celui de cărămidă, al blocului alăturat, care a fost recondiţionat şi vopsit în gri. Mai mult, toate instalaţiile au fost mascate: încălzirea se face prin pardoseală, iar ventilaţia şi sonorizarea sunt ascunse cu ajutorul unor plăci din acelaşi lemn de iroko, care au rolul suplimentar de a marca iluminarea spaţiului conform zonificării funcţionale. Există de asemenea peste 80 de prize, internet wireless, reviste de răsfoit şi prăjituri delicioase de la The Munchies, cât să te simţi ca în biroul de acasă.

Cool şi totuşi minimalist, relaxant, dar într-o direcţie de încurajare a creativităţii, Plot & Coffee Shop este un loc inedit în peisajul bucureştean şi suntem convinşi că va creşte frumos în continuare.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0