fbpx

Poezie la birou. Sediul Poetizer, Praga

AMENAJARE DE INTERIOR: Tomáš Císař, Johana Sedláčková Vamberská TEXT: Anca Rotar FOTO: BoysPlayNice

Având sediul central în capitala cehă, Poetizer este o rețea de socializare dedicată iubitorilor de poezie din întreaga lume, cu milioane de poeme postate de utilizatori din 120 de țări. Birourile start up-ului îmbină minimalismul cu vegetația luxuriantă din interiorul serei amenajate chiar în centrul spațiului. Astfel, angajații au parte de un mediu propice inspirației, care le permite să evadeze din lumea exterioară și să se dedice în totalitate activităților creative.

Cu o suprafață de 150 mp, birourile sunt amplasate la etajul 4 al unei clădiri construite în prima jumătate a secolului 20. Conceptul de amenajare pornește de la identitatea și valorile Poetizer – o platformă minimalistă, cu accent pe protecția mediului și economisirea resurselor –, iar „inima” este sera – junglă sau grădină a Edenului în miniatură și reprezentare vizuală a unui tip de gândire bazată pe creativitate, intuiție și asociere, în contrast cu gândirea dominantă, bazată pe logică și rațiune.

Dintr-o perspectivă mai practică, sera situată central oferă un spațiu propice pentru socializare informală, organizarea de lecturi de poezie sau, pur și simplu, pentru relaxare. „Scheletul” structurii susține 171 de plante din peste 100 de specii. În jurul serei sunt organizate mai multe puncte de lucru individuale, grupate în două insule. Sediul Poetizer este completat de două săli de ședințe și o cameră de focus grup, iar angajații au la dispoziție și o mică bucătărie și un balcon cu vedere către stradă.

8 - cisar-sedlackova-vamberska-poetizer-offices-boysplaynice-07
Culorile și materialele alese reflectă funcțiunea fiecărui spațiu. Albul, culoarea unei coli goale de hârtie, predomină în zonele de lucru, unde paginile sunt umplute cu text. Verdele închis marchează zonele destinate comunicării în echipă, atât în persoană cât și online, iar accentele de portocaliu prezente în întreaga amenajare fac parte din identitatea vizuală a companiei.
9 - cisar-sedlackova-vamberska-poetizer-offices-boysplaynice-05
10 - cisar-sedlackova-vamberska-poetizer-offices-boysplaynice-16
cisar-sedlackova-11 - vamberska-poetizer-offices-boysplaynice-13

PROIECT: birourile Poetizer; ADRESĂ: Národní 39, 110 00 Praga, Republica Cehă; SUPRAFAȚA UITLĂ: 150 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Tomáš Císař, Johana Sedláčková Vamberská; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0