fbpx

PORTAL Village: refugiul de la Sibiel

TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Cătălin Munteanu (Freestate Photography), Alexandra și Dan Bumbaș (602 Photography)

Suntem înconjurați de dorința de a ne reinventa. O auzim din multe părți, o simțim mai superficial ori profund. De multe ori avem nevoie de ani și căutări pentru a găsi locul și momentul. Pentru Anca Munteanu totul a pornit de la un concept drag care a gravitat în jurul căutării unui „sanctuar interior” și a unui ritm existențial mai domol și mai sustenabil.

Drumul și mai apoi materializarea viziunii nu au fost lipsite de efort ori piedici, și numai un an a durat, spre exemplu, găsirea în Mărginimea Sibiului, la Sibiel, a locului potrivit: „minunat, ferit, dar în plin soare, liniștit, dar aproape de sat” care a devenit PORTAL Village. Arhitectura, ritmul și tradițiile locului s-au amestecat în filosofia PORTALULUI, iar cele opt bungalouri s-au așezat, sub semnul soarelui (două bungalouri Sun) și al lunii (6 bungalouri Moon) și, mai ales, în directă legătură cu pădurea și natura înconjurătoare. Echipa – arh. Bianca Nemeș, proiectare: Stabech, constructor: WOOD Legends, dulgher: Pintea, împreună cu echipa locală – a conceput mici oaze de ospitalitate, inserând într-un cadru neutru, liniștitor, tot ceea ce ține de confort și micile plăceri: spații de depozitare, ceștile de ceai, accesul la WI-FI.

_MG_2989 (1)

La PORTAL Village se pot trăit experiențe care îmbină ritualuri de revitalizare și mindfullness, mese în inima naturii sau relaxare la saună ori în ciubăr. Totul se face însă sub semnul unei transparente legături cu natura reflectate și în faptul că fiecare bungalou are un perete complet vitrat. Excepție nu face nici Vatra, centrul gravitațional al portalului, unde experiența se completează între Green Bistro (locul meselor întinse și al poveștilor), Green Library (zonă de studiu și relaxare) și Green Work Enviroment (cadrul activităților creative și al atelierelor de tot felul). În aer liber diverse zone îndeamnă la reconectare cu elemente primordiale (apa, focul, pământul) și cu cele vindecătoare (grădina cu plante medicinale și aromatice).

Portal luna (1 of 1)-4 (2)
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0