fbpx

Porţi din Braşov

După cele trei excepţionale albume „Grafică fără computer”, Atelierul de Grafică deschide o nouă serie de publicaţii, de data aceasta dedicate „Patrimoniului Discret” – suma acelor detalii, cu o dimensiune simbolică şi afectivă, care ţin de identitatea şi de conservarea spiritului unor comunităţi.

Primul volum evocă frumoasele porţi ale Braşovului, cu fotografii de ansamblu şi de detaliu semnate de Şerban Bonciocat: sunt porţi de casă sau de curte, de biserici sau ale unor instituţii, porţi de cimitir sau de cavou, portaluri de gang sau de parc. Petra Vlad, istoric de artă şi autor al eseului introductiv, precizează: „…nu doar valoarea lor artistică, istorică sau de unicitate contribuie la crearea dorinţei de a le salva, ci puterea lor de reprezentare pentru un tip constructiv sau estetic considerat local. Ele sunt monumente document şi, în marea lor majoritate, ele nu pretind a fi opere de artă, ci sunt expresia unui meşteşug tehnic şi a unui mod de viaţă”.

Sperăm ca albumul să fie răsfoit de cât mai mulţi vizitatori, dar mai ales de braşovenii care poate se vor obişnui (mai mult) să privească cu alţi ochii detaliile caselor vechi, să le preţuiască şi să le îngrijească.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0