fbpx

Povestea Măiestrei continuă

După București și Berna, expoziția “Maiastra. Povestea nespusă a iei” și-a continuat traseul european, între 14 și 24 octombrie fiind găzduită la Dublin, în European Union House.

Povestea Măiestrei continuă

Acest proiect de recuperare a iei românești ca simbol identitar, o continuă sursă de inspirație pentru artiști contemporani și designeri români și străini, a fost realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Muzeul Horniman din Londra și inspirat de comunitatea La Blouse Roumaine.

Povestea Măiestrei continuă

Ii de patrimoniu sub forma unei instalații de artă, alături de faimoase fotografii de arhivă ale Alteței Sale Regale, Regina Maria a României în veșmânt tradițional românesc, dar și o serie de 200 fotografii din perioada interbelică din colecția britanicei Beryl de Zoete împreună cu fragmente din texte antropologice și etnografice de referință vor dezvălui semnificația semnelor cusute pe ii. Operele de artă influențate de motivele și semnele de pe ii, “IA Gheparda” a artistului Aurel Tar și “Anemona” de Vlad Tenu, alături de mai multe obiecte de design contemporan inspirate din cultura tradițională completează inspirat expoziția.

Povestea Măiestrei continuă

Proiect inițiat și curatoriat de galeria Galateca în 2013, expoziția itinerantaœ”Maiastra”. Povestea nespusă a iei” este parte din Festivalul de Cultură Român organizat de Institutul Cultural din Dublin.  

Măiastra în presa străină:

http://entertainment.ie/festival/news/Explore-Romanias-Remarkable-Culture-with-Romanian-Cultural-Days-in-Dublin-Oct-7-23/300232.html

http://www.irishtimes.com/culture/heritage/famous-last-words-1.1949752 

Linkuri utile:

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/deschiderea-zilelor-culturii-romane-la-dublin-un-succes-rasunator.html  

 https://www.facebook.com/ICRLondon?ref=br_tf

https://www.facebook.com/GalerieGalateca   

https://www.facebook.com/maiastra10

https://www.facebook.com/pages/Romanian-Cultural-Days-in-Dublin/680173708733225?sk=timeline   

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0