fbpx

Povestea rescrisă a iei

Joi, pe 1 august, DallesGO, cea mai creativă şi interactivă platformă de cursuri after-work din Bucureşti, şi Galeria GALATECA au prezentat fashion show-ul Măiastra – Povestea rescrisă a iei, o călătorie prin universul magic al tradiţiei româneşti, reinterpretate în 26 de ţinute contemporane de catwalk, pe ritmuri de Maria Tănase şi Grigore Leşe.

Povestea rescrisă a iei

Un produs al parteneriatului dintre GALATECA şi DallesGO, evenimentul s-a numărat printre proiectele artistice derulate în cadrul expoziţiei „Măiastra – Povestea nespusă a iei”, ce aduce în atenţia publicului pasionat de tradiţiile româneşti ia, ca simbol identitar şi obiect de artă. Organizată în perioada 20 iunie – 25 august, expoziţia prezintă istoria iei prin fascinante poveşti, legende şi tradiţii.

Cu o introducere de Iulia Gorneanu, “Povestea rescrisă a iei” a fost primul show de modă marca DallesGO Stilism, în care, sub coordonarea stilistului Ovidiu Buta şi cu susţinerea a unora dintre cei mai importanţi designeri români, stiliştii DallesGO au reinterpretat cu multă imaginaţie şi farmec piesa de bază a portului românesc, ia tradiţională. Dandy, Rock Glam, Romanian Beauty, Princess Leia, Maria Tănase, Vampire Chic, Alice in Urbanland, Boyfriend Look, Russian Girl sau Muslim Bride sunt doar câteva dintre stilurile şi personajele în care stiliştii DallesGO au îmbrăcat iile din colecţia Mircea Dinescu, prezente în expoziţia de la Galateca.

Povestea rescrisă a iei

Măiastra – Povestea rescrisă a iei a fost susţinut de diviziile de Stilism, Make-Up şi Hairstyling ale platformei de cursuri after-work Universul DallesGO, şi de magazinele Meli Melo, Il Passo, New Look, Benvenuti, C&A, Moa, Aldo, Kenvelo, Tom Tailor, Timeout, Lee Cooper, Stefanel şi designerii Corina Vladescu, Lachatterie, Gabriela Dumitran Millinery Atelier, Andra Andreescu, Irina Voinea, Ioana Enache, BIPOLAR şi Mihaela Creţescu.

Iulia Gorneanu este director artistic al galeriei GALATECA şi colaborator al Jurnalului Naţional, unde publică o rubrică de Calendar Popular şi este o cunoscătoare a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti.

Povestea rescrisă a iei

Ovidiu Buta este director de modă al revistei GQ şi autorul şi co-autorul a două cărţi de specialitate apărute la Editura Polirom, Victima modei, 2006, şi Bărbatul şi moda, 2009, cea din urmă scrisă alături de Adina Nanu. Ovidiu este redactor-şef la fashionandbeauty.ro, jurnalist de modă la Antena 2 şi gazda emisiunii Poliţia Modei. De-a lungul timpului, a semnat articole în revistele ELLE, Cosmopolitan, All Hollow, a colaborat cu Prima TV şi MTV, a lucrat în peste 15 ţări cu cele mai importante nume din lumea modei, dar şi pentru London Fashion Week, Berlin Fashion Week şi Romanian Fashion Week.

Universul DallesGO este cea mai creativă şi interactivă platformă de cursuri after-work din Bucureşti. Înfiinţat în 2010, proiectul DallesGo este un loc al oamenilor pasionaţi de dezvoltare personală şi profesională, o comunitate susţinută de dorinţa de a învăţa şi de a experimenta, ce atrage implicarea celor interesaţi de tot ceea ce înseamnă artă, creativitate şi profesionalism în adevăratul sens al cuvantului. Cursurile sunt destinate persoanelor conectate la tot ce este nou, care vor să-şi transforme pasiunile în hobby-uri sau profesie şi pregătesc cursanţi în domeniile Design Interior, PR, Comunicare Online, Fotografie, Stilism şi Tendinţe, Make-Up şi Hair Styling. Proiectul continuă să se dezvolte de la an la an şi să ofere cursaţilor săi noi provocări, experienţe interactive şi insight valoros din industriile creative. Pentru înscrieri şi informaţii, accesaţi www.dallesgo.ro.

Povestea rescrisă a iei

GALATECA este o galerie de artă aplicată şi un proiect în evoluţie, a cărui rădăcină s-a ancorat în tradiţia spaţiului gazdă: Biblioteca Centrală Universitară CAROL I. GALATECA alătură artişti, designeri, arhitecţi, curatori şi oameni de comunicare care îşi propun să dezvolte expoziţii de artă aplicata, artă multimedia, alături de un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton şi de experienţe culturale pop-up, în care se consumă arta în companie selectă.

Povestea rescrisă a iei este un concept marca GALATECA şi Universul DallesGO, susţinut de AFI Palace Cotroceni şi de revista ALL HOLLOW, revistă independentă de modă şi fotografie din România, disponibilă şi în magazinul NEOGALATECA.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0