fbpx

Premiul European pentru Spaţiu Public 2014

Centrul de Cultură Contemporană din Barcelona (CCCB), în colaborare cu Cité de l’Architecture et du Patrimoine (Paris), Fundaţia pentru Arhitectură (Londra), Architekturzentrum Wien (Viena), Muzeul de Arhitectură al Finlandei (Helsinki), Deutsches Architekturmuseum (Frankfurt) şi Muzeul de Arhitectură şi Design al Sloveniei (Ljubljana) anunţă deschiderea celei de-a opta ediţie a Premiului European pentru Spaţiu Public Urban.

Premiul European pentru Spaţiu Public 2014

Inaugurat în 2000, Premiul European pentru Spaţiu Public Urban este un eveniment organizat cu scopul de a recunoaşte şi încuraja crearea, recuperarea şi reabilitarea spaţiilor publice din oraşele de pe continent. Având drept scop integrarea europeană, Premiul pune accent pe dimensiunea politică şi socială a arhitecturii.

De-a lungul celor şapte ediţii, competiţia şi-a construit o reputaţie solidă la nivel internaţional. În 2012 au fost înscrise 347 de proiecte din 36 de ţări, alcătuind o imagine cuprinzătoare a principalelor probleme cu care se confrunt` spa]iul public european. Pentru ca toate aceste informaţii să poată fi accesate de publicul larg, organizatorii competiţiei au creat Arhiva Europeană a Spaţiului Public Urban (www.publicspace.org/en/archive), ce cuprinde cele mai reuşite 470 de proiecte dintre cele înscrise în concurs de-a lungul anilor, situate în 300 de oraşe europene.

În cadrul celei de-a opta ediţii, Premiul va fi acordat de un juriu prezidat de arhitectul Carme Ribas, care îi urmează, astfel, pe Josep Llinàs (2012), Rafael Moneo (2010), Manuel de Solà-Morales (2008) şi Elías Torres (2006).

Înscrierea în competiţie este gratuită şi deschisă tuturor arhitecţilor şi urbaniştilor din Europa. Mai multe informaţii referitoare sunt disponibile pe www.publicspace.org
Termenul limită de înscriere este 23 ianuarie 2014.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0