fbpx

PRIMUL EVENIMENT DE LANDSCAPE ARCHITECTURE DIN ROMÂNIA – LAUD 2014

ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România organizează pe 3 iunie, la Athénée Palace Hilton, primul eveniment din România dedicat spațiilor publice urbane și spațiilor verzi – Expoconferința Internațională de Arhitectură LAUD 2014. Participă peste 150 de arhitecți, arhitecți șefi de orașe, peisagiști, city manageri și
directori din cadrul primăriilor.

Invitatul special al primei ediții LAUD este arh. Martí Franch Batllori, laureatul Bienalei Europene de Landscape Architecture care va prezenta cel mai mare proiect de restaurare din întregul bazin Mediteranean.
În cadrul evenimentului LAUD 2014 va fi prezentat, de asemenea, proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie. Proiectul realizat de arhitectul Chris Churchman, care a primit anul trecut cea mai înaltă distincție pentru arhitectură, design-ul și amenajarea spațiilor exterioare. Arhitectul Phil Askew va aduce în atenția publicului proiectul de reconversie a Parcului Olimpic din Londra, la ora actuală cel mai complex sit de regenerare urbană din Europa. Fostul Parc Olimpic va deveni în viitorul apropiat una dintre cele mai căutate zone rezidențiale și de evenimente din Londra.

Place de la Republique din Paris, Parcul Fengming Mountain din Chongqing și Piaţa Sowwah din Abu Dhabi, proiecte realizate de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners, aflat în top 10 al celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole fac parte din programul sesiunii plenare de deschidere.

Totodată, în cadrul primului eveniment din România dedicat spațiilor publice urbane și spațiilor verzi va fi prezentat, de către arhitectul șef Gheorghe Pătrașcu, proiectul „București, orașul de mâine”, ce cuprinde planul integrat de dezvoltare urbană a zonei centrale din Capitală în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.
Din program: „PECULIAR ECOSYSTEMS, on re-rehabilitating landscapes”, „National Maritime Museum, Greenwich, London”, „Landscape, Art and Urbanism for Sustainable Cities”, „To landscape or not to landscape… this is the problem!”, „The Queen Elizabeth Olympic Park – A new park for London”, „Integrated Plan of Urban Development, Central Area, Bucharest”, „Landscapes and Identities”.

Evenimentul va avea loc pe 3 iunie, între orele 10:00 – 18:30, la Athénée Palace
Hilton, sala Le Diplomate Grand Ballroom.
Programul complet LAUD 2014, lista invitaților și a speakerilor pe www.laud.ro
Info/Acreditări de presă: +40741117720.
Organizatori: ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0