fbpx

Printre dealurile Toscanei, la Villa Medicea di Marignolle

DESIGN: FRAMA TEXT: Manuela Zipiși FOTO: courtesy of FRAMA

Undeva printre blândele coline ale Toscanei, la doi pași de Florența, există Villa Medicea di Marignolle, bijuterie a stilului renascentist care a aparținut familiei Medici. Cu un trecut marcat inclusiv de locuirea temporară a lui Galileo Galilei, Villa a fost în prezent restaurată de către studioul multidisciplinar FRAMA, devenind deopotrivă rezidență și spațiu creativ al regizorului spaniol Albert Moya.

O estetică scenografică se prelinge prin spațiu, fiind alternate zonele de creativă interacțiune cu cele unde se poate respira în fața unei ferestre, la apus. Farmecul de secol XV se strecoară în fiecare cameră printre straturile confortabile ale obiectelor și liniilor de secol XXI.

 

Lumina primește un rol principal în noua viață a vilei care unește arhitectura cu designul și arta dorindu-și să devină o școală pentru toți cei care îi trec pragul, artiști și studenți deopotrivă. Au fost conturate două spații de lucru, un loc al dimineților calme dar și unul în care siesta după-amiezii poate începe cu discuții în jurul unei cești de ceai..

Mobilierul și obiectele decorative au căldura și și tinerețea fără bătrânețe a esențelor naturale iar atmosfera pe care o țes se dorește a fi un mediu care să stimuleze vizual, tactil și artistic.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0