Descriere
Cel de-al treilea album al seriei iglooprofil aduce în atenţia publicului biroul de arhitectură DSBA, înfiinţat în 1990, la Bucureşti, de către profesorul arhitect Dorin Ştefan. Succesul şi faima de care biroul se bucură în prezent se datorează nu atât numărului mare de proiecte, cât deschiderii către inovaţie şi experiment. Dovadă şi conceptul inedit al albumului – arhitectura ca artă culinară şi arhitectul ca bucătar rafinat – prin care vor fi dezvăluite secretele, procesele complexe şi „condimentele” din spatele fiecărui proiect de arhitectură.
Îi „avertizăm” pe cititori că este vorba de un album-experiment, o carte-obiect de maximă raritate, o construcție arhitecturală din hârtie, ce se revelează treptat pasionaților (așa că nu vă speriați că nu are „copertă” sau cotor și îndrăzniți să tăiați filele acolo unde cartea pare „greșită”).
„Cred mult mai mult în intuiţie decât în raţiune, într-un arhitect intuitiv decât într-unul care lucrează programatic. Intuiţia te ajută să primeşti informaţie şi pe cale indirectă. Nu ştiu dacă am har, dar cred în acest dat care se numeşte har.” (Dorin Ştefan)
Această căutare intuitivă, ferventă şi pasională, este transpusă creativ în paginile albumului, în trei capitole de mari dimensiuni, bogat documentate vizual: Ingrediente, Tehnici de gătit şi Grefe. Proiectele sunt „presărate” cu mărturisiri şi gânduri ale arhitectului şi ale unor prieteni sau colegi de breaslă, întregind portretul unuia dintre cele mai importante birouri româneşti de arhitectură, DSBA. În „meniu” se numără: Clădirea de birouri Opera House, Casa eM., Clubul Twice, Sediul Băncii Transilvania, Biserica din Alba-Iulia, Imobilul de locuinţe colective str. Eminescu, Cartierul German etc.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.