fbpx

Programe pentru public la MNAR!

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită în octombrie la o serie de vizite ghidate pentru public la sediul central și în muzeele satelit:

  • „Un ceas pentru artă” la Muzeul Colecțiilor de Artă – o vizită cu ghidaj gratuit în colecția Corneliu Baba – marți, 10 octombrie ora 17.00

Colecţia Corneliu Baba, donată statului român în 2009 de Constanţa Baba (soţia artistului), completează seria ansamblurilor monografice aflate în expunerea Muzeului Colecțiilor de Artă. Pictura lui Corneliu Baba, axată pe civilizaţia antropocentrismului, este ritmată de câteva motive, unele reluate în cicluri tematice, altele devenite adevărate obsesii, precum seria compoziţiilor cu ţărani și/sau ciclu „Spaime şi Regi nebuni”. Lucrările de pictură, obiectele personale şi cele câteva piese de mobilier care alcătuiesc colecţia oferă o imagine amplă a omului, dar mai ales a artistului Corneliu Baba.

*Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111) este un muzeu-satelit al MNAR, deschis publicului de sâmbătă până miercuri, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Bilet de intrare: 15 lei

  • „Opera sub clar de… lupă” la Muzeul Zambaccian – prezentare a lucrării „Portretul lui Krikor Zambaccian” de Corneliu Baba – vineri, 20 octombrie ora 00

Programul „Opera sub clar de … lupă” propune o analiză a portretului pictat de Corneliu Baba în contextul creației artistului și al colecției lui Krikor H. Zambaccian. Prezentarea se va concentra asupra portretului lui Krikor H. Zambaccian, realizat în 1957, dar se vor face referiri și la celelalte două portrete ale colecționarului, expuse în muzeu, portretul realizat de Gheorghe Petrașcu și cel realizat de Massimo Campigli.

*Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21a) este un muzeu-satelit al MNAR, deschis publicului de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Bilet de intrare: 10 lei

  • „Un ceas pentru artă” în expoziția Un vis locuit/Un rêve habité, din Sălile Kretzulescu, MNAR – o vizită cu ghidaj gratuitmbătă, 28 octombrie ora 11.30.

Expoziția „Un vis locuit/Un rêve habité” are ca temă arhitectura și cuprinde lucrări de grafică realizate de șapte artişti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, François Schuiten, Luc Van Malderen.

     *Expoziție deschisă între 29 septembrie 2017 și 28 ianuarie 2018

Bilet de intrare: 4 lei

 

Program octombrie:

 10 octombrie 2017, ora 17.00 / Muzeul Colecțiilor de Artă

„Un ceas pentru artăîn colecția Corneliu Baba

 

20 octombrie 2017, ora 17.00 / Muzeul K.H. Zambaccian

„Opera sub clar de… lupă Corneliu Baba , „Portretul lui Krikor Zambaccian”

 

28 octombrie 2017, ora 11.30 / MNAR, Sălile Kretzulescu

„Un ceas pentru artă în expoziția „Un vis locuit/Un rêve habité

Pentru participare se plăteşte doar biletul de intrare în muzeu/expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită și este necesară programarea prin e-mail la programari@art.museum.ro

www.mnar.arts.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0