fbpx

Un proiect deschis

Nizio Design International continuă să lucreze la Mausoleul Martiriului Satelor Poloneze din Michniów. Unul dintre cele mai interesante modele arhitecturale din lume pentru o instalație culturală așa a fost descris în media internațională Mausoleul Martiriului Satelor Poloneze din Michniów.

În prezent, lucrări de construcție și montaj expozițional sunt în desfășurare în Mausoleul proiectat de firma de arhitectură Nizio Design International. Echipa supraveghează implementarea lucrărilor, iar Mirosław Nizio coordonează activitățile legate de scenografie și designul grafic al expoziției.

Igloo a prezentat în # 176, în dosarul dedicat arhitecturii contemporane poloneze, acest proiect în derulare, care ne surprinde tocmai pentru că e un proiect deschis care mizează pe relaţia proces – durată – arhitectură – memorie.

Detalii la https://www.igloo.ro/igloo-176-polonia/

http://nizio.com.pl/mausoleum-of-martyrdom-of-polish-village-in-michniow/

Forma clădirii proiectate de Mirosław Nizio și echipa sa este arhetipală, evocă în secţiune o casă. Volumetria generală propune o combinație de gesturi sculpturale, născute din dorința de a stabili armonic unitate între arhitectura proiectată și narațiunea istorică.

Astfel, corpul monolitic al Mausoleului din Michniów este format din 11 segmente, dintre care 5 sunt închise și 6 deschise; acestea sunt puternic crăpate, ceea ce oferă obiectului de ansamblu o notă dramatică. Segmentele, unul câte unul, de la un capăt la celălalt, devin din ce în ce mai deformate și dezintegrate. Arhitectura expresivă și degradarea intenționată, progresivă a elementelor succesive ale structurii simbolizează escaladarea represiunilor împotriva sătenilor în timpul războiului.

Expoziția de bază a Mausoleului Martiriului Satelor Poloneze din Michniów va acoperi toată suprafața de 1.700 mp și va înfățișa etapele succesive ale pacificării.

La această parte a expoziției lucrează în prezent o echipă de graphic designeri conduși de Mirosław Nizio. Atenția proiectantului-șef este simultan concentrată pe supravegherea lucrărilor de construcție și pregătirea conținutului substanțial al expoziției, precum și pe proiectarea elementelor de scenografie care vor completa conținutul spaţiului muzeal.

Un proiect în derulare, un proiect deschis.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0