fbpx

Proiect nominalizat la Anuala de Arhitectură Bucureşti 2021: Apartament pe Str. Rahmaninov, o amenajare Cumulus

Amenajarea apartamentului Rahmaninov 38 reprezintă o esențializare a cotidianului, care a pornit de la dorința beneficiarilor de a-şi simplifica viaţa și de a se muta în oraș dintr-o casă premiată la Bienala de Arhitectură, aflată într-o suburbie a Bucureștiului.

Singurul obiect pe care aceştia şi-au dorit să îl păstreze din vechea viaţă a fost un tablou realizat de Gili Mocanu. Acesta, precum și parcul Verdi către care se deschide locuința, transpus în mod subtil în interior, au reprezentat punctele de plecare  pentru amenajarea unui spaţiu neutru şi funcțional, epurat de elemente superflue.

rahmaninov_6

Atmosfera apartamentului a fost construită în jurul cromaticii axate pe tonuri de gri din lucrarea de artă, iar obiectele de design au fost alese pentru a crea o identitate subtilă dar, în acelaşi timp, puternică.

rahmaninov_7

Finisajele pereţilor au un caracter mineral, iar placările şi piesele de mobilier, precum şi unele inserţii, sunt din lemn masiv, contribuind la starea de bine şi la relaţia cu natura. În combinaţie cu nuanţa estompată a parchetului, efectul este unul aproape monocrom, culorile amintind de cele ale unei păduri pe timp de iarnă.

rahmaninov_8

PROIECT: Rahmaninov 38; AMPLASAMENT: str. Rahmaninov, n2. 38, Bucureşti; SUPRAFAŢA: 100 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Cumulus Architecture; ECHIPA: arh. Eliza Yokina, arh. Andrada Tărău, arh. Simina Ignat, arh. Răzvan Mălancioiu; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0