fbpx

Prototipul casei prefabricate marca Phillipe Starck

În urma unei lungi perioade de cercetare, designerul Phillipe Starck, împreună cu o companie din Slovenia, numită Riko, a lansat pe piaţă, în luna octombrie a acestui an, conceptul de “Prefabricated Accessible Techological Homes – P.A.T.H.” Proiectul combină designul de calitate marca Starck cu sisteme ecologice extrem de avansate – surse de energie solară, termală şi turbine de vânt – care oferă posibilitatea ca locuinţele să producă mai multă energie decât consumă.

Text: Ioana Diaconu

Dorința de a construi mai bine, mai etic și mai corect stă de mult timp la baza lucrărilor cunoscutului designer Philippe Starck, precum și a proiectelor Riko, unul dintre producătorii europeni de top în domeniul construcțiilor durabile din lemn prefabricat. Aceste valori comune i-au adus aolaltă în proiectul P.A.T.H., osoluție pentru case prefabricate care răspunde provocărilor de azi și le anticipează pe cele de mâine, o combinație între tehnologie avansată, confort, design de calitate și respect pentru mediu, pentru a le oferi oamenilor case demne de încredere.

Începând cu octombrie 2014, linia P.A.T.H. a ieșit pe piață cu 2 modele de case: Formentera (locuințe concentrice pe un singur etaj), Montfort (case pe un singur etaj sau pe două, deschise către exterior) și un al treilea model de unități suplimentare menite să fie folosite ca studio, cameră de oaspeți sau garaj. Toate aceste unități poartă semnătura lui Philippe Starck, care a gândit 34 de variante, cu cu suprafețe între 140 mp și 350mp, și un număr de camere flexibil (de la una la opt). Adaptabile nevoilor, condițiilor de viață și cerințelor specifice ale clientului, casele P.A.T.H oferă o gamă diversă the opțiuni pentru personalizare.

Acestea sunt construite după metode de prefabricare industrială, garantând astfel lipsa erorilor de construire specifice şantierelor clasice. Acest proces permite totodată beneficiarilor să economisească timp şi bani. Din momentul comenzii, producătorii livrează casa în mai puţin de 6 luni, iar asamblarea durează aproximativ trei luni. În plus, cu un preţ de 2 500 – 4 500 euro / mp, în funcţie de necesităţile clientului, P.A.T.H. oferă ocazia de a locui într-un mediu ecologic, avansat din punct de vedere tehnologic şi cu un design de excepţie, la costuri mult mai accesibile.

„Posibilitățile sunt nelimitate”, spune Philippe Starck. „Proiectul îmi reflectă perfect viziunea asupra responsabilităților pe care trebuie să și le asume un designer. Principala mea misiune este aceea de a crea soluții tehnice care să poată răspunde celei mai importante întrebări pe care o ridică viitorul: cum putem să le oferim oamenilor posibilitatea de a alege, de a face alegeri informate, luând în calcul diferitele constrângeri, așteptări și modalități de viață, și să le dăm în același timp ocazia de a fi mândri de ceea ce îi diferențiază?”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0