fbpx

QELA

„Ne place sa denumim ceea ce facem poezie a brandului sau soluţii artistice pentru nevoi comerciale. Soluţiile artistice targetează emoţiile, iar emoţiile stabilesc conexiuni profunde între oameni. Designul conferă funcţionalitatea, arta dă înţelesul, iar poezia exprimă esenţa”, spun cei de la UXUS pe blogul propriu.

Text: Ioana Paunescu
Foto: Adrian Haddad

QELA

Binecunoscuţi pentru soluţii originale de retail şi marketing retail – să amintim doar de H&M, Selfridges, Dover Street Market sau Banana Republic – UXUS aduc poezia brandului, odată cu prima lor colaborare din zona arabă, şi în zona de lux high-end.

Flagship-ul Qela este primul boutique (următorul este anunţat la Paris) al primei colecţii de lux (creaţii vestimentare, accesorii şi bijuterii) a brandului deţinut de QLG. Practic, imaginea magazinului şi imaginea de produs au fost construite cam în acelaşi timp. Qela este mesagerul obiectului de lux, creat şi finisat de designeri autohtoni, în atelierele proprii din Quatar (plus marochinărie semnată Le Tanneur, afacere franceză de renume achiziţionată de QLG); mai mult, designul şi culorile colecţiilor rezonează cu peisajul dunelor şi cu detalii ale vestimentaţiei tradiţionale. Designul interior implică, la rândul său, o elegantă fuziune între modelele decorative arabe şi arhitectura contemporană (exprimând, astfel, atât moştenirea culturală, cât şi spiritul progresist al Qela), iar imaginea flagship-ului este mesagerul unui nou standard de lux în materie de retail.

QELA

QELA

Amplasat pe insula artificială Pearl din Doha, Qela este un veritablu templu al modei, designului şi artei contemporane, funcţionând, în egală măsură, ca spaţiu pentru display de produs şi pentru expunere de obiect de artă. Relaţia cu exteriorul este complet anulată prin înlocuirea vitrinelor cu un impozant video display, de formă curbă. Structura interioară, pe două niveluri, se desfăşoară în jurul unui atrium cental, dominat de un dom „celest” îmbrăcat în arabescuri fin sculptate în lemn şi având ca laitmotiv steaua în opt colţuri.

QELA

QELA

Formele curbe şi bogăţia drapajelor, inclusiv separeul de la etaj – salonul VIP îmbrăcat în caşmir asemenea unui cort – amintesc de peisajele şi arhitectura Qatarului, iar materialele premium (nuc masiv, travertin, bronz şi covoare ţesute manual) rezonează cu creaţiile Qela. Panourile traforate din bronz – interpretări abstracte ale pânzelor corăbiilor tradiţionale din zona Golfului Persic – funcţionează ca separatoare ale spaţiului central, destinat preponderent expunerii de produs. Pentru acestea au fost realizate suporturi speciale, din lemn sau piatră, astfel încât piesele par mai degrabă – şi în asociere cu picturile care îmbracă pereţii parterului – compoziţii decorativ-sculpturale. Etajul este rezervat bijuteriilor şi spaţiilor pentru probă şi creaţie sur mesure.

QELA

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0