fbpx

Qreator ne invită într-o incursiune în viețile a 7 ilustratori români, prin proiectul Acasă la Qreatori

Una dintre cele mai mari provocări ale acestei perioade a fost reinventarea digitală a spațiilor, atât a celor publice, cât și celor personale. Qreator, locul care își propune să aducă oamenii împreună, care găzduia nu demult expoziții, concerte, conferințe și alte tipuri de evenimente din zona culturală, a reușit să se reinventeze în mediul digital prin evenimente transmise live pe pagina de Facebook în fiecare joi: concerte, spectacole de teatru sau discuții cu invitați speciali.

În mai și iunie, Qreator ne invită „Acasă la Qreatori”, un proiect ce include o serie de povești despre adaptarea la noile rigori de muncă și relaxare a șapte creativi români, maeștri în ilustrație.

Desenele pot fi descărcate de pe site-ul Qreator: https://qreator.ro/blog/acasa-la-qreatori

Universul personal al Liviei Fălcaru, redat prin ilustrația proprie.

Universul personal al Liviei Fălcaru, redat prin ilustrația proprie.

Despre experiența pe perioada izolării, dar și despre  ce a învățat din această perioadă, Livia Fălcaru spunea într-un interviu acordat pe blogul Qreator:

Am avut destul timp să petrec cu mine și să mă gândesc la lucruri mai puțin plăcute din viața mea. Mi-am pornit și un jurnal în care scriu despre ele. Am învățat că, pe cât am nevoie de oameni, pe atât nu am nevoie, într-un fel. Mi-am dat seama că eu sunt de ajuns pentru mine însămi.”

Fiecare incursiune, dezvăluită săptămânal pe site-ul Qreator, prezintă un artist și felul în care acesta s-a adaptat acestei perioade, recomandări și rețeta proprie pentru menținerea creativității și motivației, ritualuri, modalități de evadare, dar și care este primul lucru pe care-l va face atunci când se vor relaxa restricțiile actuale.

Cei șapte artiști care au acceptat să fie în același timp invitați și gazde „Acasă la Qreatori” sunt: Yanna Zosmer, Illustrescu – alter egoul artistului Vlad Dumitrescu, Sasha Lazăr, Raluca Băraru, Livia Fălcaru, Alina Bohoru și Evelin Bundur. Fiecare dintre ei a realizat o ilustrație cu spațiul său de lucru din această perioadă, iar publicul le poate descărca gratuit, pentru a-și colora propriile ecrane cu aceste imagini.

Suntem mai la distanță ca oricând, dar mai conectați ca niciodată. Tocmai de aceea, ecranele noastre ocupă acum un rol central: de la sală de ședințe și spațiu de lucru la sală de cinema și loc de întâlniri cu prietenii, iar Qreator, împreună cu cei șapte ilustratori invitați în acest proiect, aduce, în fiecare săptămână, o ilustrație nouă de așezat pe ecrane și o perspectivă inedită a creativității la ea acasă. De descărcat, gratuit, de pe site-ul Qreator.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0