fbpx

Igloo #195_aprilie-mai 2020 este un număr special, pentru că e, ca de obicei, planificat, gândit, coordonat, comunicat, alcătuit, scris, machetat, corectat, prelucrat şi trimis la tipar într-un efort comun al echipei igloo media şi al colaboratorilor şi invitaţilor săi, însă cu membrii echipei lucrând remote, de acasă.

Dar știm că nu suntem singurii în această situație. Ținem la comunitatea noastră și vrem să rămânem conectați chiar și de la distanță. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am inițiat seria de interviuri cu arhitecți și designeri Arhitectura în vremea COVID-19pentru a fi aproape și a-i întreba ce fac, cum s-au adaptat la noile condiții și cum lucrează în această perioadă. După 18 ani de experiență, știm și cât este de important ca informația pe care o oferim în revista igloo să ajungă în timp util la voi, cititorii noștri, cât și la partenerii și invitații noștri din fiecare număr. De aceea, am decis ca ediția nr. 195, de aprilie-mai, a revistei igloo să fie disponibilă și în format digital pe site-ul nostru, integral și gratuit, ca oricine să o poată răsfoi din confortul propriei locuințe.

Revista este disponibilă AICI și încurajăm citirea ei de pe desktop sau tabletă, în modul fullscreen, deși se poate răsfoi rapid și de pe telefonul mobil. Revista nu se poate descărca de pe site. Pentru cei care doresc să ne susțină în această perioadă, revista în format tipărit este în continuare disponibilă în rețeaua distribuitorilor igloo, dar cel mai facil poate fi achiziționată de pe www.igloo.ro.

Și pentru că ne dorim ca această perioadă să se termine nu doar repede, dar și bine pentru noi toți, am decis ca din comenzile online pentru igloo #195 să donăm 20% din prețul revistei Asociației Zi de Bine pentru cauza #scutpentruspitale, prin care se strâng fonduri pentru dotarea spitalelor din România care, în situația de față, se află în prima linie de apărare.

Se zice că în perioada asta donațiile fac minuni pentru sistemul imunitar!

igloo_195-shop

[button color=”red” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-195-aprilie-mai-2020/”]COMANDA[/button]

***

Donațiile se fac din orice achiziție online de pe www.igloo.ro care conține cel puțin 1 exemplar din revista igloo #195, ediție obișnuită sau ediție specială.

Produsele cu statut de „precomandă” nu se pot adăuga în același coș de cumpărături cu produsele cu statut normal de „comandă”. 

Pentru siguranța voastră și a angajaților igloo, pe perioada stării de urgență nu se mai efectuează comenzi cu ridicare de la sediu. 

Timpii de manipulare și transport sunt mai lungi pentru articolele cu statut de precomandă, în special în preajma Sărbătorilor. Vă mulțumim pentru răbdare!

D E    P R I N   S U M A R

AGENDA începe cu Recul, un spaţiu cultural recent inaugurat în Bucureşti. Într-o perioadă în care cel mai solidar gest este să stai acasă, vorbim la secţiunea internaţională a noutăţilor despre trei imobile de birouri de înălţime medie: Zain Tower ­ AQSO, Demountable – cepezed şi The Cube ­3xn, cu imagini şi poveşti de alcătuire diferite. Să ne fie dor de birou?

 

CITY PLUS priveşte în acest număr arhitectura ca mod de activare a peisajului natural în Belgia, regiunea flamandă. Rubrica INOVAŢIE observă performanţele dintr-o nouă lucrare a echipei Zaha Hadid Architecture un imobil de locuinţe colective de lux intitulat One Thousand Museum. SMART HABITAT notează prezenţe interesante la CES 2020, ca scenă globală a inovaţiei.

Lama Arhitectura este echipa de arhitecţi sub 40 de ani ale cărei proiecte şi preocupări le prezentăm ca architectural sharpness.

 

A SWITCH aduce creaţia Ioanei Ciolacu într-o paradigmă a modei sustenabile.

 

Fotografia lui Sabin Prodan ne uimeşte în şi prin demersul original de a nota spaţii din ARHITECTURA ÎN OBIECTIV.

 

PROIECTELE acestui număr întâmpină silueta graţioasă a imobilului de birouri Ana Tower proiectat de Westfourth Architecture, rezonează la compoziţia spaţială originală a casei Doja 36 din Cluj semnată Tecon. Apoi, două apartamente, PS60 Vatraa şi AA Bogdan Ciocodeică Studio, îşi dezvăluie universul interior şi personalitatea cult imaginată, iar Kané şi COS demonstrează că, în materie de amenajări interioare, suntem fără îndoială europeni şi la zi cu cele mai noi tendinţe şi atmosfere.

 

DOSARUL aduce o arhitectură a transformării şi conversiilor reunite în tema arhitecturii contemporane din regiunea Valonia – Bruxelles.

 

Numele lui Bogdan Ciocodeică reapare în sumar cu Lunet Eyewear pop-up shop, alături de L’Optique shop window design by Arhitecturescu, în propunerea de a dedica DESIGN-ul din România unor intervenţii din sfera opticii. Ca exemple internaționale, designerii belgieni Nathalie Van der Massen, Bureau Grusenmeyer şi Pierre-Emmanuel Vandeputte aduc textile, grafică-comunicare şi, respectiv, obiecte de mobilier foarte creative din ale căror portofolii am reţinut cele mai recente şi frumoase lucrări.

igloo îşi continuă apariţia, fiind o revistă albă dedicată arhitecturii, oraşului şi designului.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0