fbpx

Cele mai frumoase interioare: descoperă 5 amenajări din cel mai recent album igloobest

Cea mai nouă apariție din seria igloobest dedicată interioarelor stă sub semnul frumuseții ca promisiune a fericirii şi pune, astfel, accentul pe bucuria căutării. Lucrurile frumoase – create de artiști, designeri, arhitecți și alți mânuitori de idee și materie – care ne populează spaţiile de locuit ne aduc mai aproape de ceea ce ne imaginăm că ar fi fericirea şi se răsfrâng, în moduri subtile, și în stările noastre. Am ales aici 5 dintre cele 14 amenajări recente de interior prezentate în paginile albumului, care spun o poveste, creează lumi și articulează limbaje – pe scurt, care dau formă și sens nevoilor noastre.

LEA House – Bogdan Ciocodeică Studio

Foto: Kinga Tomos

Proiectul aduce în prezent o casă din secolul 19, obţinând un echilibru abil între respectul faţă de moştenirea istorică şi posibilităţile de locuire din viitor. Proiectul de amenajare a avut la bază, pe de o parte, dorinţa de a păstra şi revitaliza cât mai mult din clădirea originală şi, pe de alta, intenţia de a crea, în acest context bogat în istorie, o locuinţă contemporană, adaptată unui stil de viaţă dinamic.

lea1

Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate special pentru acest proiect, intenţia fiind de a crea un contrast armonios între cadrul bogat ornamentat şi linia minimalistă, funcţională, a obiectelor ce îl populează.

lea2

 

X Residence – PureMess Design

Foto: Andrei Tudoran

X Duplex este un proiect-poveste, pornit din nevoia de a crea un spațiu dinamic pentru doi beneficiari cu stiluri diferite, cu provocarea de a menţine unitatea. Fiecare încăpere conţine un element surprinzător, pentru a evita clișeele sau spațiile monotone care își pierd farmecul în timp.

xresidence1

Unificat de nuanţa de citron ce devine laitmotivul amenajării, şi de inserţii ce combină linii clasice cu finisaje minimaliste, interiorul este unul fresh, modern, cu un vibe optimist și, în acelaşi timp, delicat.

xresidence2

 

Dark Shapes – DOF Interiors

Foto: Arthur Ţinţu

Conceptul înglobează linii curate, accente industriale și un minimalism elegant, precum şi elemente naturale atât de importante pentru bunăstare. Abundenţa luminii naturale a permis folosirea nuanţelor de gri închis şi negru, ce creează un cadru relaxant, tactil, susţinut de forme şi texturi.

darkshapes1

O intervenţie majoră în arhitectura existentului a fost transformarea fostei bucătării, un spaţiu închis ataşat unuia dintre dormitoare, în dressing, stabilindu-se, astfel, o diviziune clară între zona de zi, deschisă şi flexibilă, şi cea de noapte, intimă, cu un caracter teatral.

darkshapes2

 

ANTINORMA – Phenomena Laboratory

Foto: Vlad Pătru

Phenomena Laboratory aduce in prim-plan conceptul unui stil de viată autentic care evoluează într-un ambient cu elemente naturale supra-scalate. La înălțimea nivelului 12 si retras de la scena centrală a orașului, spațiul amenajat de Phenomena Laboratory se desfășoară pe două niveluri și oferă o priveliște privilegiată asupra Bucureștiului.

antinorma1

Într-un asemenea cadru și bucurându-se de amplitudine, ferestrele zonei de zi par a fi tablouri vii. Nuanțele neutre, simplitatea liniilor și puritatea materialelor folosite în stare cât mai brută elogiază mediul natural și deschid o fereastră tainică către un concept veritabil al unui stil de viață autentic.

antinorma2

 

Chic la bulevard – Annterior Studio

Foto: Cătălin Georgescu

O mică și inimoasă garsonieră bucureșteană ne dovedește că e întotdeauna o idee bună să salvezi trecutul pentru a-l integra în noile straie ale prezentului. Așa cum ne-au obișnuit, designerii echipei Annterior operează mici miracole în peisajul locuirii colective bucureștene, reușind să reconfigureze prin viziunea amenajării, spații care, nu de puține ori, aduc felurite provocări.

annteriordacia1

Proiectul garsonierei de aproape 40 de mp de pe bulevardul Dacia nu face excepție. Amenajarea este o inspirată așezare a lucrurilor în spirit Art Deco, firească contaminare cu spiritului întregului imobil.

annteriordacia2

§

Descoperă în album și restul amenajărilor și bucură-te, până în 12 decembrie, de oferta specială de lansare: 15% reducere cu codul SOMFY și 2 premii oferite tot de Somfy România: un termostat inteligent și un șezlong-puf Narativo, ca să te simți oricând confortabil acasă.

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/interioare-din-romania-selectie-2021/”]comandă albumul[/button]

5home_Interioare 2021_

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0