fbpx

RECKLI – ARTĂ sau ARHITECTURĂ?

Începând cu anul 2014 RECKLI, o nouă companie germană și-a facut apariția în România. Promovând conceptul de beton arhitectural, compania RECKLI aduce soluții inovatoare pentru modelarea și texturarea suprafețelor din beton aparent, fiind lider mondial în producerea și comercializarea matrițelor elastice.

Pentru a pune în lumină strânsa legătură dintre arhitectură și artă, în cele ce urmează am ales prezentarea unuia dintre ultimele proiecte realizate de Reckli:

“2 GIRLS BUILDING”

Proiectul “2 GIRLS BUILDING” din Melbourne Australia, oferă o nouă viziune a arhitecturii în construcții. Dorința beneficiarului a fost aceea de a obține o construcție unică din punct de vedere estetic, prin utilizarea unor materiale de calitate superioară. Conceptul fațadei a avut la bază ideea de sticlă fotografică. O fotografie artistică transpusă pe sticlă cu portretul a 2 fete acoperă partea frontală a clădirii, fundalul și restul fațadei fiind realizate din beton aparent texturat.

Prin utilizarea tehnologiei DigiGlass a fost posibilă inserearea unei fotografii de înaltă rezoluție între 2 foi de sticlă securizată, imaginea finală rezultată întinzându-se pe o lungime de 185 m și fiind compusă din 36 de panouri de sticlă. Dorind să asigure continuitate fațadei, arhitectul Billy Kavellaris, membru al biroului de arhitectură Kavellaris Urban Design (K.U.D) din Australia, a optat pentru utilizarea elementelor din beton aparent texturat. Modelul texturii a fost transmis în format vectorial tehnicienilor RECKLI.

Fișierul a fost importat pe un utilaj CNC prin intermediul caruia a fost realizată o matriță master cu dimensiunea de 500 x 500 mm, adâncimea texturii de 10 mm și înclinație 10%. Adâncimea și înclinația modelului au avut un rol important pentru Kavellaris în crearea efectului de umbră. 4 matrițe cu decor individualizat au fost produse si trimise către producătorul de elemente din beton. Combinațiile obținute prin îmbinarea sticlei fotografice cu betonul aparent texturat sunt impresionante.

În cele din urmă, pentru realizarea celei mai înalte zone a clădirii, arhitectul a optat pentru utilizarea unui al treilea material – panouri tip Vitra, panouri cu care au fost realizate draperiile masive și lampadarul din zona superioară.

RECKLI susține libertatea creativității în design-ul betonului. De 45 de ani suntem sinonim cu betonul arhitectural întrunind cele mai înalte standarde de design individualizat.

RECKLI GmbH
Bogdan Stroe – Reprezentant Regional România
M: +40751294400
E:  bstroe@reckli.com
W: www.reckli.ro       www.reckli.com 

index

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0