fbpx

Redescoperă RURALUL cu noul igloo #192 | octombrie-noiembrie

RURALUL azi, din perspectivă arhitecturală și nu numai: ce mai înțelegem din el, ce revizităm, ce păstrăm, ce reinventăm, cum îl gândim pentru viitor. Acestea sunt câteva dintre întrebările asupra cărora ne oprim în noul igloo #192 (octombrie-noiembrie), număr de toamnă rodnică și aurie.

138-139

  • DOSARUL problematizează moștenirea arhitecturală rurală din România (contradicții, rupturi, disfuncționalități, compromisuri, autenticitate, perspective) și vizitează câteva proiecte locale care învie satul, recurgând la materiale și tehnici tradiționale. Descoperim apoi destinul unui sat italian aparte, de pe malul Mediteranei; la granița dintre Franța și Germania, o minusculă localitate propune în mod neașteptat o adevărată colecție de artă urbană; ce înseamnă „acasă”: încercăm să aflăm prin două case construite în liniile arhitecturii vernaculare (în Cipru, respectiv Portugalia).

158-159

  • Rubrica TRAVEL DESIGN face salturi în timp și spațiu, departe de zgomotul orașelor, în căutarea câtorva imagini bucolice de colecție: din Transilvania până în Spania, cu popas în UK.

170-171

  • Un anotimp generos și în cazul PROIECTELOR românești: imobilul de locuințe colective One Herăstrău Plaza se distinge prin eleganță, îndrăzneala geometrică și transparență; în nordul capitalei, descoperim o clădire de locuit atipică momentului, cu câteva apartamente spațioase și simplitate absolută; o casă cu șarm, de o frumusețe oganică, ce se reflectă în combinația de materiale alese: cărămidă-lemn-metal; o mansardă albă, luminoasă devine spațiul de lucru al unui birou de arhitectură; design românesc glam aplicat unui restaurant din Viena – o intersecție inspirată, în note elegante; cum amenajezi un food court într-un mall? Soluția lui Corvin Cristian, în paginile revistei.

80-81

112-113

  • Câteva exemple cu multă poezie notează un rural vertical adus în miezul Istanbulului, o metaforă a gardului dintr-o instalație în Ontario și, într-un proiect din Montreal, o arhitectură atât de integrată în peisaj încât aproape se dizolvă în el la rubrica CITY PLUS.

50-51

  • ESEUL glosează ultracondensat asupra termenului rurban și a politicilor de amenajare a acestui teritoriu problematizant.

  • Abordări radicale ale căror deziderate sunt regenerarea, restaurarea, renovarea și reziliența amprentează articolele DE LA GREEN LA CIRCULAR, iar în numărul curent materialele alternative sunt subiectul principal.

  • Textilele secolului XXI, spectaculoase și minuțioase, țin filtrul selecției lucrărilor de DESIGN INTERNAȚIONAL, iar DESIGNUL din România propune temerar căutarea legăturii dintre designul actual și meșteșugul tradițional.

182-183

  • Școala Alfa Omega, o clădire semnată RAW Architecture, este o structură metalică cu anvelopantă din bambus și acoperiș nipah, care vorbește despre INOVAȚIE în ton cu tema numărului.

  • PATRIMONIUL aduce în paginile revistei un tunel al timpului care articulează istoria și arhitectura.

134-135

Găsiți, ca în fiecare număr igloo, suficient de multe motive pentru o după-amiază liniștită cu subiecte excelente. Cititul nu e pe cale de extincție, iar RURALUL încă poate fi salvat.

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-192-oct-nov-2019/”]precomandă noul igloo[/button]

igloo_192-shop

Descoperă și noul #igloospecial, în ediție de colecție!

_IGLOOJOI__

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0