fbpx

Reflections from the Wasteland

Vernisaj – vineri, 26 apr, 19:00 la Make a Point (Şos. Morarilor nr.1, Sector 2, Bucureşti)

Lisanne Hoogerwerf (NL) şi-a petrecut ultimele două luni în Bucureşti şi prin împrejurimi, într-o rezidenţă organizată de Bucharest Artists-in-Residence. În timpul celor două luni, artista a cercetat mai multe zone aflate la periferia oraşului. În urma interacţiunilor cu diferite familii şi comunităţi, ea a învăţat treptat despre stilul de viaţă al locuitorilor din aceste zone.

Reflections from the Wasteland

În timpul acestor peregrinări şi întâlniri, Lisanne Hoogerwerf a realizat scurte documentare video. Rezultatul este o suită de întalniri spontane între cameră şi subiect, subliniând în acelasi timp complicaţiile care apar atunci când un artist străin încearcă să acceseze o lume fundamental diferită de a lui.

La sfârşitul perioadei de rezidenţă, artista a compilat o serie de lucrari video prin care răspunde, prin propria sa experienţă, contextului şi oamenilor întâlniţi. Folosind scurte scenarii fictive, ea arată familiile într-o forma construita, metaforică.

La Make a Point, Reflections from the Wasteland va prezenta ambele abordări, artista arătând diferite metode prin care subiectul poate fi accesat de către privitor.

Program: 26-27 Aprilie, 12:00-18:00

***

Bucharest AiR este un program de rezidenţe artistice menit să faciliteze producţia, cercetarea şi schimbul cultural în România. (http://www.bucharestair.com)

***

Make a Point

Make a Point este o Asociaţie culturală înfiinţată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roşca şi artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.

Asociaţia organizează expoziţii, spectacole, proiecţii de film, seminarii, workshop-uri şi este un spaţiu dedicat expunerii de lucrări şi mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câştigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societăţii Civile.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0