fbpx

Reîntoarcerea la natură varianta 3D: Casa Gaia

Ce fel de casă se poate construi în 100 de ore? O casă printată 3D care poate purta numele de „Gaia”. Una pe care echipa WASP în colaborare cu RiceHouse au pus-o în practică la finalul anului trecut, când casa Gaia (studiu de caz) s-a materializat în provincia italiană Ravena.

Neales întâmplător, numele construcției este inspirat de principalul material din care este construită – pământul – și înscrie casa în paradigma unui model arhitectural eco-sustenabil. Realizat grație unei noi tehnologii – Crane WASP, proiectul a mizat pe materiale din mediul înconjurător; 25% pământ de la fața locului (30% argilă, 40% nămol și 30% nisip), 40% paie, 25% coji de orez și 10% var hidraulic.

Casa Gaia este un proiect care stă sub semnul performanței energetice și al cărui impact asupra mediului înconjurător este aproape zero. Neavând nevoie de un sistem de încălzire sau de aer condiționat și mizând pe ventilația naturală, casa asigură în orice anotimp o temperatură plăcută în interior. Pereții printați 3D (30 de metri pătrați, cu o grosime de 40 de cm) au fost finisați la interior cu lut ars peste care s-a aplicat un strat de ulei de in.

În structură au intervenit lemnul și sticla, pentru a completa structura geometrică a casei, care poate deveni un nou model economic în care, pe o suprafață de un hectar, poate apărea o construcție de 100 mp. Este un exemplu de bună practică al utilizării tehnologiei 3D, cu impact minim asupra mediului înconjurător și care utilizează resurse naturale.

 

Amplasament: Via Castelletto 104, Massa Lombarda, Italia Design: WASP în colaborare cu RiceHouse; Printer 3D: Crane WASP;
Durata realizării proiectului: 100 ore

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0