fbpx

Relaxare și design: 3 hoteluri de pe litoralul românesc

La început de vară 2024 litoralul își așteaptă, ca în fiecare sezon estival, numeroșii oaspeți. Ocazia perfectă să vă amintim că, anul trecut, am lansat albumul Hoteluri din România 2023, cu o selecție de 14 hoteluri recente de pe teritoriul țării noastre, ale căror proiecte îmbină relaxarea cu designul pentru o vacanță cu stil. Dintre acestea, vă prezentăm aici trei hoteluri de la malul mării. Pentru mai multe idei de vacanță, albumul vă așteaptă în Shop, la preț special.

Între mare și Techirghiol: Euforia Retreat & Spa

DESIGN INTERIOR ȘI EXTERIOR: Studio Annterior & Atelier Vitamina FOTO: Cătălin Georgescu

Aproape de valurile Mării Negre și apele lacului Techirghiol, boutique hotel & spa Euforia, este o veritabilă o experiență desfășurată în 20 de camere, inspirată de cadrul natural și de arhitectura și arta interbelice și moderniste. Euforia se desfășoară într-un amalgam de istorii și proiecte, aici existând trei aripi, The Pool Pavilion, The Lake Wing și The Villa. Cea din urmă este urmașa contemporană a unei vile interbelice din 1930 care a suferit modificări în anii 1990 și o intervenție în 2023.

 

Atât camerele, cât și spațiile comune, printre care se numără piscina interioară, spa-ul cu saună uscată/umedă și spațiul pentru masaj terapeutic, jacuzzi-ul, livingul, terasa exterioară cu vedere spre mare și o sală de sport deloc convențională, îmbracă într-o reinterpretare contemporană a filosofiei wabi-sabi reverberații vintage-nostalgice și elemente artistice. Formele organice se întâlnesc cu materialele naturale într-o paletă de nuanțe subtile, monocrome și cu textilele din bumbac, in sau cânepă întru celebrarea simplității frumoase și a relaxării. Dintre spațiile comune, restaurantul mizează pe un meniu bazat pe ingrediente fresh de la producătorii locali.

 

 

Hook of Love, la malul mării

ARHITECTURĂ ȘI DESIGN INTERIOR: NBC Architect FOTO: Andrei Mărgulescu

„Hook of Love” poartă nu numai o invitație la redescoperire și reîndrăgostire de litoralul românesc, ci și una la relaxare și reconectare cu Marea Neagră. Arhitecții și-au propus de la început ca în acest proiect să transmită „echilibrul perfect în dozajul formelor, texturilor, culorilor, materialelor și luminii”. În urma intervenției asupra unei clădiri existente cu funcțiunea inițială de bloc de locuințe, a rezultat un boutique hotel cochet unde cele 22 de camere (apartamente sau camere duble) aștern un cadru intim al evadării departe de casă.

Camerele mixează materiale naturale și culori blânde pentru a da tonul unei relaxări la numai câțiva pași de plajă și de mare. Mobilierul din lemn  este completat cu accesorii din bumbac, in sau mătase, care devin, în același timp, și puncte de energie și bună dispoziție. Apartamentele au terase și grădini proprii, accentuând ideea de petrecere a timpului într-un cadru natural și intim.

 

Spațiile comune combină elemente naturale cu arta, în zona de bar sau cea de lounge. Zona restaurantului propune preparate marine și cocktailuri într-un ambient organic, al unei simplități care lasă spațiul să respire și ochiul să se bucure de liniște și calm.

Transparențe și profunzimi: Hotel Nyota

ARHITECTURĂ ȘI DESIGN INTERIOR: ROW Studio PROIECT ȘI FOTO: Andrei Zdetovețchi

Amplasată într-un context urban în care funcțiunea rezidențială este predominantă, clădirea hotelului Nyota se distinge printr-o arhitectură ce îi oferă o identitate puternică, cu o estetică particulară. În zona de Nord a stațiunii Mamaia, unde dezvoltările imobiliare s-au extins fără a urmări reguli urbanistice clare. Fațadele ritmate și vibrate sunt realizate din panouri metalice triunghiulare cu perforații circulare, realizate la CNC, și sunt corelate camerelor de locuit, fiecare unitate de cazare beneficiind de alternarea lumină-umbră și de intimitate. Pe timpul zilei, ele se disting ca un desen ritmat de transparențe și profunzimi, în timp ce noaptea, jocul dinamic de lumini animă volumetria.

 

Unitățile de cazare, dispuse în dublu tract, permit priveliști ample atât către lacul Siutghiol, cât și către plajă și Marea Neagră. Cele 72 de camere și 2 apartamente prezidențiale sunt amenajate într-o estetică minimalistă, împrumutând elementele triunghiulare ale fațadei și îmbinând texturi calde, uniforme. Clădirea cu 8 etaje include și o cafenea, un restaurant, două săli de conferință, piscină exterioară, parcare privată și un spațiu exterior pentru evenimente, situat în dreptul retragerii etajului 7.

Descoperiți mai multe proiecte recente de hoteluri de pe teritoriul României în albumul Hoteluri din România 2023

 

 

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0