fbpx

ReMIX your WINE / reTASTE your WINE

Ȋn weekend-ul de final de vară, 29-30 august, Dianei 4 ȋşi propune să devină un spaţiu al ȋntâlnirii dintre producătorii de vin şi publicul tânăr, alternativ. Astfel, câteva crame dintre cele mai cunoscute din România își vor prezenta, timp de două zile, vinurile spre degustare iubitorilor și cunoscătorilor de vin, dar și celor care acum se familiarizează cu secretele oenologiei.

Dianei 4 este recunoscut deja ca fiind unul dintre localurile din București care acordă o importanță deosebită listei de vinuri, pe care a îmbunătățit-o și diversificat-o pe parcursul anilor astfel încât să acopere o gamă cât mai largă de soiuri, zone și metode de vinificare. Cramele Alira, Basilescu, Gramma, Oprişor, Senator, Licorna,Moşia de la Tohani, Dealu Mare Urlați, Vitis Metamorfosis şi importatorul Vinexpert au răspuns invitației şi vor avea câte un stand unde se pot degusta şi cumpăra vinuri.   Pentru prima ediție reMIX your WINE / reTASTE your WINE brunch-ul de fiecare weekendva fi adaptat exclusiv pentru o asociere perfectă cu prezentarea de vinuri. Astfel, vizitatorii pot însoți degustarea de vinuri cu fructe, brânzeturi și mezeluri tradiționale românești produse la Conacul Secuiesc , jud. Alba și Păstrăvăria Albota, jud. Sibiu.  

Intrarea vizitatorilor este liberă. Evenimentul se va desfășuraîntre orele 12:00 și 22:00, pe 29 și 30 august.  

România este unul dintre cei cincisprezece producători de vin la nivel mondial și al șaselea producător de vinuri din Europa după Franța,Italia, Spania, Germania și Portugalia. De asemenea, România ocupă locul cinci în ierarhia țărilor viticole europene, cu o suprafața totală cultivată cu vită de vie de peste 187.000 hectare. În ultimii ani cramele din România au adus pe piață vinuri excepționale,iar consumul de vin de calitate a crescut, majoritatea locurilor oferind o listă completă de vinuri servite la pahar.  

Casa din Dianei numărul 4 are o istorie complicată, istorie care a lăsat urme. Aceasta i-a aparţinut în perioada interbelică domnului Eugen Fenster. În 1950 a fost naţionalizată şi a funcţionat în perioada comunistă ca locaţie a Direcţiei de Informaţii Externe. După 1990, aceasta a rămas în proprietatea statului, în folosinţa instituţiei succesoare a DIE. În succesiunea capitalism interbelic-comunism-capitalism postcomunist a apărut Dianei 4. Casa era deja nelocuită de mulţi ani şi în stare de evidentă degradare. S-a păstrat tot ce se putea păstra din casa veche, secretele şi imperfecţiunile, şi a rezultat un design minimal care naşte curiozitate şi familiaritate. Dianei 4 –gastropub / wine bar / dance club a devenit un loc de întâlnire, dezbatere, creaţie şi implicare. Aici se organizează zeci de evenimente –concerte live, DJ sets, proiecţii filme, târguri şi spectacole, conferinţe şi work-shop-uri, se nasc poveşti şi proiecte din care Dianei 4 face parte ca spaţiu, dar mai ales ca personaj.  

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0