fbpx

Renașterea materialelor tradiționale si folosirea lor in designul bucătăriilor cu aer atemporal

Nimic nu inspiră lux în aceeași măsură ca marmura. Material cu prestigiu încă de pe vremea grecilor antici, marmura este o piatră naturală de o frumusețe incontestabilă. Elegantă și spectaculoasă, marmura a inspirat de-a lungul timpului artiști legendari, iar în ultimii ani se bucură de o adevărată renaștere prin includerea în locuințe private. Deși costisitoare și mai greu de întreținut, aspectul sofisticat al marmurei reprezintă o atracție pentru oricine aspiră la un design atemporal în propriul cămin. Îți prezentăm mai jos 5 moduri în care o poți include în planul de amenajare al bucătăriei tale pentru un adevărat statement de design, care să treacă testul timpului.

BLATURI DE MARMURĂ ÎN BUCĂTĂRIE

 

Blaturile din marmură tind să fie cea mai populară manieră de a include marmura în bucătărie. Deși blaturile din marmură sunt incontestabil frumoase, clasice și atemporale, există atât argumente pro, cât și contra folosirii lor, așa că este bine să le cunoști pe ambele. Marmura este o piatră poroasă care se poate zgâria sau păta cu ușurință, dar este rezistentă la căldură. De asemenea, presupune întreținere specială, prin activități preventive dar și post-tratament, precum curățarea zilnică de praf, spălare săptămânală (atenție – unii detergenți comerciali conțin acizi care deteriorează marmura), ștergerea imediată a suprafeței în cazul în care s-au scurt lichide sau grăsimi, indiferent de natura acestora, lustruirea (sau cristalizarea) periodică.

 

Pentru o abordare proaspătă și modernă, combină blaturile de bucătărie din marmură albă cu corpurile aurii, precum un robinet de bucătărie în aur mat. Blaturile de bucătărie din marmură neagră sunt și ele versatile și de-a dreptul spectaculoase. Cu toate acestea, nuanța mai închisă face dificilă recunoașterea murdăriei și a resturilor de mâncare.

blat_modo_9

INSULE DE MARMURĂ ÎN BUCĂTĂRIE

 

Bucătăria modernă nu este doar o zonă de gătit, ci un spațiu comunal și multifuncțional. Iar într-o bucătărie de lux, instalarea unei insule de marmură reprezintă o declarație de rafinament și sofisticare, evidentă și pentru cel mai exigent oaspete. Un blat de marmură în bucătărie complimentează perfect și alte elemente importante precum dulapurile, rafturile plutitoare, chiuvetele încastrate sau panoul antistropi.

 

Dacă alegi să îți instalezi chiuveta în insula de bucătărie, optează pentru una din oțel inoxidabil cu un robinet în tonuri de alamă, care îți va permite să evidențiezi unicitatea plăcii de marmură. O chiuvetă de bucătărie cu un robinet rabatabil din auriu mat periat arată sofisticat și modern, combinat cu suprafețe marmorate.

bucatarie_modo_5

MESE DE BUCĂTĂRIE DIN MARMURĂ

 

Mesele de bucătărie din marmură sunt una dintre cele mai la îndemână modalități de a încorpora această tendință de design în bucătărie. Pe lângă faptul că sunt spectaculoase în sine, ele sunt disponbile într-o gamă largă de forme și dimensiuni. Dacă ai optat pentru accente aurii sau de alamă, o masă de marmură cu o bază sau picioare similare oferă continuitate casei.

 

O masă de sufragerie din marmură albă Calacatta arată grozav cu scaune de culori și stiluri diferite. Poți crea contrast prin alăturarea mesei de marmură cu scaune de piele sau de catifea. Foarte important, nu uita să cumperi un set de suporturi de calitate pentru a evita pete nedorite de la băuturi precum vinul roșu sau sucul.

 

PODELE DE MARMURĂ ÎN BUCĂTĂRIE

 

Dacă bucătăria ta nu este supusă unui trafic intens, poți lua în considerare instalarea unor podele din marmură. Podelele din marmură sunt simbolul luxului și al sofisticării. Unicitatea lor poate transforma întreaga atmosferă a casei tale, dar, deși sunt de neegalat din punct de vedere estetic, ele prezintă și dezavantaje, la fel ca blaturile de marmură. Placa de marmură lustruită poate fi zgâriată, crăpată și pătată cu ușurință. Pe lângă faptul că este complicat de întreținut, piatra este extrem de rece, afectând nivelul de confort al casei.

 

 

ACCESORII DE MARMURĂ ÎN BUCĂTĂRIE

 

Dacă nu ești pregătit pentru o investiție substanțială precum podele sau blaturi de marmură, dar vrei, totuși, să aduci un aer exclusivist casei tale, poți opta pentru accesorii de bucătărie din marmură. O tavă de marmură, un tocător sau un bol de fructe sunt o modalitate ușoară, dar elegantă de a adăuga accente extravagante în design-ul bucătăriei tale.

 

O variantă elevată de a introduce această tendință în bucătăria ta de lux este să instalezi rafturi plutitoare de marmură. Fiind destul de grele, îți recomandăm să apelezi la un specialist pentru a le instala. Este un angajament mai mare decât un accesoriu de sine stătător, dar și efectul este pe măsură.

 

Pentru mai multe informații despre cum poți crea o atmosferă exclusivistă în bucătăria ta, vino în showroom-ul Kitchen Inc. din Str. Polonă nr. 68-72 și experimentează o lume a rafinamentului desăvârșit în bucătărie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0