fbpx

Restaurant Jess – Wes Anderson la Timișoara

Nu știm cât de fani Wes Anderson sunt Elie Kamel și Timeea Bianca Diosi, care în 2017 fondau studioul de arhitectură Biancoebianca, însă amenajarea de interior a restaurantului timișorean Jess amintește cu siguranță de atmosfera filmelor cineastului american. De altfel, cei doi și-au mărturisit predilecția pentru paradigmele „pop-up, teatrale” și pentru experimentarea cu materiale diferite utilizând o singură culoare și mai multe nuanțe, spre exemplu.

Restaurantul Jess s-a conturat în scenografia unor culori puternice, contrastante (albastru-auriu), a unor materiale prețioase precum catifeaua sau terrazzo și prin alegerea repetării în diferite ipostaze a simbolului jumătății de cerc, prezent și în logo-ul restaurantului. Jocul cu formele geometrice, cu intensitatea culorilor și cu simbolistica cifrelor (3,7) se combină cu aerul sofisticat al personalității spa­țiului. La conturarea acestuia contribuie și diversele alăturări de patternuri, dar și dispunerea mobilierului în spațiu.

Jess6

Relaxarea nonșalantă la care predispun scaunele înalte de la bar se alătură intimității meselor mici, care invită la tête-à-tête-ul unor perechi de fotolii. Partea din spate a restaurantului se prezintă într-o notă mai „serioasă”, cu linii simple și cu o schimbare de culoare. Mobilierul contribuie, la rândul său, la modificarea registrului, invitându-i pe cei prezenți la o masă mare a prieteniei sau la alt fel de spații ale intimității.

Jess3

Echipa Biancoebianca a acordat o atenție specială celor mai mici detalii, personalizând cea mai mare parte a piese­lor care alcătuiesc puzzle-ul Jess, indiferent că a fost vorba despre mobilier sau despre accesorii. Un alt element reprezentativ pentru restaurantul timișorean este mixul de materiale (cum ar fi rășina acrilică). Designerii și-au pus amprenta inclusiv asupra pardoselii, înlocuind banalul beton cu un pattern vesel, geometric, ce intră în dialog cu terrazzo-ul. Combinația culorilor îndrăznețe și a detaliilor strălucitoare oferă amenajării restaurantului Jess o vitalitate căreia nu îi este teamă de preaplin atunci când decide să își etaleze personalitatea ludică.

PROIECT: amenajare de interior restaurant; ADRESĂ: Calea torontalului 50, Timișoara; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Biancoebianca; Echipa: Ahr. INT. Elie Kamel, designer Timeea Bianca Diosi; FINALIZAT: 2019

Proiect prezentat în igloo #193_ Big City Lights

igloo_193-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0