fbpx

Restaurante din România la lansare

Elegantul Iconic. Food, wine & design a găzduit pe 20 noiembrie lansarea celui mai nou album din seria igloo best – Restaurante din România, o selecţie cu amenajări creative realizate în ultimii ani în capitală, dar şi în alte oraşe importante ale ţării. Cu sprijinul Whiskypedia, Avincis şi illy, am petrecut o seară frumoasă alături de arhitecţii care semnează proiectele din album, colaboratori şi mulţi alţi prieteni pasionaţi de designul de interior.

Restaurante din România la lansare

Posibilităţile expresive remarcabile, susţinute atât de noile materiale de pe piaţă, cât şi de diversitatea pieselor de mobilier şi a decoraţiunilor existente, şi provocarea de a crea prin design o identitate puternică fac din restaurante un teritoriu extrem de atractiv pentru arhitecţi, dar şi pentru proprietari/investitori, cu atât mai mult cu cât graniţele funcţionale încep să se dizolve, lăsând astfel loc pentru şi mai multă creativitate. În ultima vreme, o serie consistentă de exemple locale, pe care le-am prezentat în revista igloo, ne-au demonstrat acest lucru şi am decis că este momentul să adunăm într-un album proiectele ce arată o înţelegere adecvată a provocărilor contemporane ale funcţiunii.

Restaurante din România la lansare

Veţi găsi în album restaurante amenajate în cadrul unor concept-store-uri, aşa cum este cazul Iconic. Food, wine & design, sau pub-uri precum Energiea care, adesea, pe timp de zi găzduiesc diverse evenimente sau workshopuri. Veţi putea de asemenea citi despre Via, Vecchio 1812 sau Negresco, restaurante care recuperează într-un mod inovator spiritul istoric al clădirilor în care se află.

Restaurante din România la lansare

Credem că selecţia noastră, dincolo de a marca un moment al designului de interior autohton, ne arată că acest tip de amenajare poate depăşi existenţa-i comercială pentru a deveni şi gest cultural sau social.

Restaurante din România la lansare

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0