fbpx

Restaurantul Jamie’s Italian

Text: Ioana Păunescu
Foto: Gareth Gardner

Blacksheep (în portofoliul cărora găsim The Cuckoo Club, Inamo sau Whisky Mist) a dorit să dea restaurantului Jamie’s Italian un aer fresh şi stylish, combinând imaginea de retail tipic italiană cu subtile accente british. Organizat în jurul unui „Market Place” (zonă de trecere şi totodată punct central al spaţiului, din care clienţii pot vedea interiorul bucătăriei) şi a unei „Piazza” (zona centrală a sălii), noul restaurant londonez se află în centrul comercial Westfield.

Restaurantul Jamie's Italian

Semnul exterior distinctiv al restaurantului este un vechi Citroën recondiţionat, parcat lângă intrare (loc în care se comandă şi se prepară, conform cerinţelor clientului, mixuri de îngheţată, fructe şi o selecţie de nuts). Clădirea e înconjurată de o terasă umbrită şi delimitată de jardiniere cu plante aromate, spre care interiorul se poate deschide complet (prin intermediul uşilor şi al geamurilor înalte).

Restaurantul Jamie's Italian

Cu o suprafaţă de 610 metri pătraţi, spaţiul este organizat pe o axă longitudinală, ce are în centru bucătăria. Accesul se face direct în zona centrală a restaurantului (Piazza), delimitată în zone diferite doar prin finisajele pereţilor, modelul mobilierului şi al luminilor, şi având ca fundal un perete pe care sunt amplasate, într-un desen aleatoriu, faruri de Vespa (vizibile şi din exterior) – probabil cel mai „urban” touch al designului, menit să accentueze ideea de piazzeta, de oraş interior. Acest Scooter Wall (îmbrăcat în panouri de metal) delimitează grupurile sanitare şi culoarul spre Market Place, o zonă îngustă, agitată, zgomotoasă, prin care clienţii văd bucătăria, zona de preparare a pastelor şi spaţiile ei de depozitare, precum şi display-urile cu cărţi, vin şi produse proaspete.

Restaurantul Jamie's Italian

Spaţiul „din spate” este un separeu generos, cu o înălţime mult mai mică (de doar 2,4 metri), o zonă intimă, luminată de 30 de lămpi cu aspect uşor industrial, finisate cu alamă, suspendate de tavanul în întregime gri; nota glamour este adusă de un perete îmbrăcat în panouri de lemn cu intarsii din alamă, iar legătura vizuală cu bucătăria şi cu întreaga zonă de market se face prin intermediul unui bar pentru antreuri, deasupra căruia sunt atârnate, pitoresc, jamboane.

Restaurantul Jamie's Italian

Look-ul industrial dat de structura aparentă de metal este accentuat de traseele ventilaţiei, dar contrabalansat de nuanţa caldă a lemnului pardoselii şi a pereţilor. Finisajele accentuează definirea zonelor funcţionale: Blacksheep au ales lemn pentru pardoseala restaurantului şi a separeului şi piatră pentru Market, iar pentru pereţi – panouri de lemn, de metal sau cărămidă aparentă, majoritatea materialelor fiind recondiţionate. Corpurile de iluminat sunt extrem de diverse, de la lămpi „industriale” până la candelabre sofisticate de sticlă.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0