fbpx

RETROSPECTIVA Ai Wei Wei

Deschisă până în 22 ianuarie 2017, la Palazzo Strozzi din Florența, prima mare retrospectivă dedicată unuia dintre cei mai cunoscuți și influenți artiști contemporani ai lumii Ai Weiwei prezintă lucrări vechi si noi. Retrospectiva a primit deja o largă acoperire media și recenzii entuziaste în toate cele mai importante medii italiene și internaționale.

Această expoziție majoră include instalații monumentale, sculpturi și obiecte, precum și clipuri video și serii de fotografii produse de-a lungul carierei sale. Lucrările variază de la perioada trăită la New York, anii 1980 și anii’90, când i-a descoperit pe maeștrii Andy Warhol și Marcel Duchamp până la marile asamblaje iconice realizate la începutul anilor 2000. Lucrările din această perioadă constâ în reuniuni de obiecte precum bicicletele și scaune. Sunt prezentate curajos, în ciuda contrverselor pe care le-au generat, și lucrări angajate cum ar fi portretele unor dizidenți politici, construite din cărămizi de tip LEGO, sau proiectele sale privind migrația în regiunea mediteraneană.

Ai Weiwei este primul artist care expune în totalitatea spațiilor Palazzo Strozzi și prezintă o serie de lucrări noi, majore, amplasate și pe fațada clădirii, în curte, galeria Strozzina și în piano nobile reflectând relația artistului față de tradiție și modernitate. Lucrări cheie sunt suspendate de plafoanele palatului, ca răspuns la arhitectura Palazzo-ului Strozzi, un palat din secolul al 15-lea. construit ca o declarație politică și considerat că întruchipează istoria orașului Florența.

Un artist disident cu o voce notabilă, Ai Weiwei a devenit lider pe scena artistică internațională și cel mai faimos artist în viață al Chinei. Cunoscut pentru activismul său politic și cercetarea artistică meticuloasă, Ai Weiwei a devenit, de asemenea, un simbol al rezistenței împotriva cenzurii.

Expoziția oferă posibilitatea de a explora geniul creativ a lui Ai Weiwei dar, de asemenea, de a înțelege narațiunea sa personală care oferă o perspectivă critică a relațiilor ambigue ale artistului contemporan cu China sa nativă.

Ai Weiwei denunță incoerența și decalajele între individ și comunitate în lumea de astăzi și are defapt un profund sentiment de apartenență, așa cum este ilustrat prin utilizarea materialor și tehnicilor tradiționale. În egală măsură, un puternic sentiment de rebeliune informează interpretările sale de imagini tradiționale chineze și metafore contemporane.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0