fbpx

Revista ARTA din nou !

Publicaţie emblematică a mediului vizual românesc (înfiinţată în 1954), ARTA apare din nou, după zece ani de tăcere, într-o formulă editorială şi grafică performantă, adusă la zi. Primul număr este o sinteză a anului 2010, o versiune concentrată dar verosimilă a ceea ce s-a întîmplat mai inedit şi mai valoros în cîmpul vizual românesc în anul care tocmai s-a încheiat. Sumarul conţine rubrici incitante: bienalele internaţionale organizate în România, expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, mari proiecte de cercetare vizuală interdisciplinară, programe editoriale legate de cartea de artă românească, şi mai ales dosare ale artiştilor care au avut expoziţii personale marcante în 2010 – Horia Bernea, Ion Grigorescu, Rudolf Bone, Irina Botea, Mircea Cantor, Călin Dan, Dan Perjovschi, Cristian Paraschiv, Teodor Graur, Anca Mureşan, Miklos Onucsan, Gili Mocanu, Roman Tolici, Aurel Vlad, Francisc Chiuariu şi alţii.

Revista ARTA îşi propune să ofere o imagine de ansamblu asupra scenei vizuale româneşti, cu accent pe noile media (foto, video, instalaţie, multimedia), dar şi pe tehnicile tradiţionale (pictură, sculptură, grafică, arte decorative), în corelaţie cu noile forme de experiment vizual din alte domenii precum filmul, sociologia, dansul, antropologia, arhitectura şi urbanismul. Conceptul grafic şi producţia au fost realizate de igloo media, o editură recunoscută pe piaţa de profil pentru calitatea vizuală a produselor pe care le-a publicat (www.igloo.ro).

Editată de Uniunea Artiştilor Plastici din România, în română şi engleză, ARTA este şi o carte de vizită elegantă, orientată către spaţiul artistic internaţional.

Revista ARTA din nou !

Sumarul poate fi descărcat de aici

Format: 300 x 230 mm

Numar de pagini: 174

Imagini color

Aparitie: ianuarie 2011

Pret: 35 lei

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0