fbpx

Revista INFINITEZIMAL propune o nouă întâlnire în spațiul expozițional Diptych

Publicația INFINITEZIMAL propune o nouă întâlnire în spațiul expozițional Diptych. Evenimentul, care poartă numele cărții „Chit sau dublu”, este guvernat de dualitate și va conține lansarea antologiei de poezie a Ioanei Crăciunescu, apărută anul trecut la editura Charmides, și vernisajul unei expoziții ce va reuni lucrări semnate de Dumitrița Răzlog.

 

Demersul a fost gândit de revista INFINITEZIMAL, în colaborare cu Diptych Art Space, sub forma unui dialog subtil, tematic și plastic între poezia Ioanei Crăciunescu și creațiile Dumitriței Răzlog. Evenimentul de deschidere are loc miercuri, 9 martie, începând cu ora 19:00, la Diptych Art Space (Str. Plantelor 58).

 

În compoziția spațiului expozițional se vor regăsi colecția integrală INFINITEZIMAL (inclusiv numere rare, în formatul inițial, supradimensionat de ziar) și o selecție din volume de poezie și proză românească contemporană apărute la Editura Charmides.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9 martie – 15 aprilie, iar programul spațiului poate fi găsit pe pagina de Facebook a Diptych Art Space sau pe pagina evenimentului „Chit sau dublu. Ioana Crăciunescu și Dumitrița Răzlog”.

______________________

 

Ioana Crăciunescu (actriță de teatru, cinema și poetă) s-a născut la 13 noiembrie 1950, în București. În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București și a devenit actriță a teatrului Nottara. A publicat volumele: „Scrisori dintr-un câmp de maci” (1979), „Duminica absentă” (1981), „Supa de ceapă” (1981), „Iarna clinică” (1983), „Mașinăria cu aburi” (1984), „Creștet și gheare” (1998), Supa de ceapă / Soupe à l’oignon (2007), „Mon General” (2017), „Chit sau dublu. Ioana Crăciunescu împarte cărțile jucătorilor de-o viață” (2021).

Filmografie: „Actorul și sălbaticii” (1975), „Ediție specială” (1978), „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (1979), „Artista, dolarii și ardelenii” (1980), „De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), „La capătul liniei” (1982), „Femeia din Ursa Mare” (1982), „Să-ți vorbesc despre mine” (1987), „Duminica în familie” (1987), „Quelque part vers Conakry” (1992), „Mensonge” (1993), „Pullman paradis” (1995), „Undeva la Palilula” (2012), „Sieranevada” (2016). Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariștilor Români, a UCIN și UNITER.

 

Dumitrița Răzlog (n. 1991) a absolvit în 2021 studiile de pictură murală la Universitatea Națională de Arte din București, iar în prezent este masterandă în cadrul aceleiași secții. Explorează diferite materiale și metode de lucru, de la desen, pictură și colaj, până la instalație. A participat la expoziții de grup și diverse alte proiecte ce țin de sfera artistică, atât în București, cât și în țară. La invitația publicației Infinitezimal, va avea prima expoziție personală, lucrările sale făcând trimiteri subtile, tematice și stiliste, cu poezia Ioanei Crăciunescu.

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0