fbpx

Rezidenţe de creaţie la ICR Paris

Profesioniştii români din diferite domenii umaniste pot beneficia de rezidenţe de până la două luni la Institutul Cultural Român de la Paris.

Programul, realizat cu sprijinul Ambasadei României în Franţa, oferă rezidenţe de o lună sau două (în funcţie de natura proiectului) la ICR Paris, însoţite de burse de 1 500 Euro/o lună sau 2 500 Euro/două luni.

Pe durata rezidenţei, bursierii au posibilitatea de a se consacra exclusiv unei activitaţi de concepţie/creaţie şi producţie, de a stabili legături în mediile culturale şi profesionale specific din Franţa şi de a contribui la crearea unui fond de proiecte pe care ICR Paris îl va promova.

Termenul limită de depunere a dosarului pentru perioada ianuarie – iunie 2011 este 1 noiembrie 2010.

Bursierii au obligaţia de a produce, la sfârşitul perioadei de rezidenţă, un proiect remis conducerii ICR Paris. Creaţiile produse în cursul acestei rezidenţe vor purta menţiunea „Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris“ şi logo-ul institutului, în orice acţiune publică.

Condiţii de participare la programul de rezidenţă:

  • cetăţenia română sau cetăţenia Republicii Moldova;
  • cunoaşterea limbii române ;
  • cunoaşterea limbii franceze şi/sau engleze;
  • prezentarea unui pre-proiect într-unul, sau mai multe, din domeniile: arte plastice (pictură, sculptură, grafică, design, fotografie, instalaţii) ; arhitectură; literatură; critică literară şi critică de artă; jurnalism; film; teatru; muzică; management cultural; muzeologie; patrimoniu.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.icr.ro/paris/rezidente-de-creatie-la-icr-paris/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0