fbpx

Rezultatele jurizării aplicaţiei de finanţare „My School Can Be Cool” 2021-2022

Asociaţia De-a Arhitectura are bucuria să anunțe câștigătorii sesiunii de finanțare a programului educațional „My School Can Be Cool” 2021-2022, derulat de-a lungul acestui an școlar în 8 școli și licee din: București, Buzău (jud. Buzău), Curtea de Argeș (jud. Argeș), Gornești (jud. Mureș), Hunedoara (jud. Hunedoara), sat Cornești din comuna Miroslava (jud. Iași), Reghin (jud. Mureș), Slatina (jud. Olt).

 

Echipa De-a arhitectura dorește să mulțumească tuturor profesorilor și arhitecților care au facilitat un demers complex de învățare prin proiect, dar mai ales elevilor care au participat la această ediție a unui program ce necesită implicare, curaj, dar și competențe, atitudini și aptitudini care se formează la discipline diverse. Implementarea propunerilor ține acum, pe lângă un efort consistent de coordonare pentru arhitect, și de conducerea instituțiilor de învățământ, dar și de resursele care pot fi accesate în plan local. Mulțumiri merg și către juriul acestei sesiuni care a participat la două sesiuni de jurizare online.

 

Proiectul Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”, Hunedoara, jud. Hunedoara, clasele a X-a și a XI-a îndrumate de arh. Diana Dona și prof. chimie Ileana Petruțiu, a câștigat premiul I cu 242 puncte, în timp ce proiectul Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân”, Curtea de Argeș, jud. Argeș, clasa a VIII-a C îndrumată de arh. Iarina Tavă și prof. educație plastică Ramona Elena Leca, a câștigat premiul al II-lea cu 233 puncte, premii oferite de Raiffeisen Bank prin programul de granturi Raiffeisen Comunități.

 

Se va acorda o mențiune specială, fără valoare monetară, Școlii Gimnaziale „Dimitrie Anghel”, sat Cornești, din comuna Miroslava, jud. Iași, clasa a VI-a îndrumată de arh. Alexandra Berdan și prof. matematică Diana Gheorghe, care a strâns 230 puncte din partea juriului și care va beneficia de sprijinul asociației în obținerea unei finanțări din partea unui potențial sponsor ce dorește să ajute cu implementarea proiectului unei clase din mediul rural.

 

 

 

„Doresc să vă spun că misiunea membrilor juriului a fost foarte dificilă. Au fost foarte impresionați de calitatea tuturor proiectelor predate și de prezentările copiilor de la întâlnire. Vă transmit în numele lor, și al nostru, coordonatorii programului, felicitări pentru munca extraordinară pe care ați depus-o împreună în program (copii și îndrumători), în acest an școlar.

 

Pentru bucuria elevilor de a-și vedea propunerile realizate sperăm că se vor găsi resursele necesare pentru completarea bugetelor pentru echipele care s-au clasat pe următoarele locuri. Asociația va sprijini echipele, după caz, în demersurile pe care acestea le vor face în vederea strângerii de fonduri.”, le-a transmis participanților arh. Viorica Popescu, coordonator al programului „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”) în anul școlar 2021-2022 şi secretarul sesiunii de finanţare.

 

Pe 19 februarie 2022 asociația a lansat anunţul de deschidere a sesiunii de finanţare a proiectelor „My School Can Be Cool” 2022. Pe 19 și 21 mai 2022 au avut loc cele două sesiuni online de jurizare a proiectelor trimise.

 

Așa cum a fost consemnat în procesul jurizării, în baza notiţelor şi a observaţiilor tuturor membrilor juriului trecute în grila de evaluare, dar şi a discuției ce a avut loc online în cadrul jurizării, dintre cele 8 clase/școli care au participat în programul educațional, au trimis materiale pentru sesiunea de finanțare 7 clase, iar o clasă nu a participat în competiție deoarece nu a finalizat programul.

 

Membrii juriului:

 

– Vera-Mihaela Ularu, Raiffeisen Bank, finanțator program „My School Can Be Cool” 2021-2022 prin granturile Raiffeisen Comunități

– Ela Bălan, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), partener al Raiffeisen Bank în programul Raiffeisen Comunități

– Cristina Văileanu, Fundația Comunitară București (FCB), finanțator proiect pilot „De-a arhitectura în școala mea” București 2016-2017

-Cristi Borcan, arhitect, studioBASAR, partener proiect pilot „De-a arhitectura în școala mea” 2016-2017

-Veronica-Mihaela Huiban, profesor îndrumător „My School Can Be Cool” 2020-2021, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, jud. Vaslui

-Vera Marin, arhitect, urbanist, formator program educațional, vicepreședinte Asociația De-a Arhitectura, autor program educațional „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”)

 

Membru supleant:

 

– Mina Sava, arhitect, președinte Asociația De-a Arhitectura, autor program educațional „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”)

 

Proiectele primite, care au respectat calendarul și au transmis toate materialele cerute prin regulament, au fost notate de către juriu cu puncte de la 0 la 5 pentru fiecare din următoarele criterii, grupate în trei categorii:

 

Criterii de eligibilitate:

 

-costul proiectului se încadrează în sponsorizarea primită;

-capacitatea de a implica elevii în activităţile de implementare.

 

Criterii de evaluare cantitativă:

 

Numărul beneficiarilor proiectului.

 

Criterii de evaluare calitativă:

 

-impact mare în viaţa socială a şcolii;

-varietatea beneficiarilor proiectului (grupuri ţintă cât mai variate de utilizatori ai respectivei amenajări);

-efort redus de implementare (complexitate redusă la nivel de etape şi de activităţi);

-capacitatea de a deveni un exemplu de urmat și pentru alte şcoli (capacitatea de a fi replicat în alte şcoli);

-calitatea designului propus;

-prezentarea elevilor.

 

Toate proiectele înscrise la această sesiune de finanțare vor fi publicatee pe site-ul Școala Mea în luna octombrie 2022.

 

Asociația îi mulțumește și partenerului partenerului strategic al De-a Arhitectura, Ordinul Arhitecților din România (OAR).

 


 

Pentru orice alte detalii puteți contacta asociația la: office@de-a-arhitectura.ro sau myschoolcanbecool@de-a-arhitectura.ro sau vă puteți informa pe site-ul asociației, aici: http://www.de-a-arhitectura.ro/, pe pagina de Facebook, aici: https://www.facebook.com/DeAArhitectura/ sau pe Instagram, aici: https://www.instagram.com/deaarhitectura/.

 

Asociaţia De-a Arhitectura este o comunitate de profesioniști ai mediul construit și profesori care dezvoltă, implementează şi promovează educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru publicul larg, în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Programele educaţionale se desfăşoară cu precădere în şcoli sub forma cursurilor opţionale, dar şi în muzee şi în cadrul evenimentelor de arhitectură şi design.

 

Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) finanţează o parte a programelor Asociaţiei De-a Arhitectura prin „Timbrul Arhitecturii”. Programul cultural De-a arhitectura a fost iniţiat în 2011, iar din anul 2016 OAR a decis ca acest program să devină program cultural prioritar deoarece răspunde celor cinci criterii ale programelor culturale prioritare: amploarea, singularitatea, unicitatea, complexitatea şi calitatea.

 

Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura

 

Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când:

⌂ Copiii şi adulţii înţeleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor.

⌂ Profesioniştii mediului construit se implică, prin educaţie, în societate.

⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0