fbpx

Roca susține o conferință internațională organizată de universități din 4 țări @Institutul Cervantes

În 12 și 13 mai, Institutul Cervantes din București va organiza, cu susținerea Roca și în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, două conferințe prezentate de arhitect doctor Pablo Olalquiaga Bescos și Luis Segundo Aran Sastre, ambii profesori la universitatea University Alfonso X El Sabio din Madrid.

Evenimentul va avea loc la Institutul Cervantes din București (Bd. Regina Elisabeta 38) după cum urmează:

·       marţi, 12 mai, ora 18:00 – conferinţa “Intelect sau disciplină? Reflecţii critice asupra intervenţiei asupra patrimoniului”, susţinută, în limba engleză, de arh. dr. Pablo Olalquiaga

·       miercuri, 13 mai, ora 18:00 – conferinţa “Mai puţin înseamnă mai mult. Un exemplu critic”, susţinută în limba spaniolă cu traducere consecutivă în limba română, de arh. dr. Luis Segundo Arana Sastre.  

Cele două conferinţe se înscriu în programul workshop-ului internațional „Vestigiile istorice ca suport pentru proiectul contemporan de arhitectură”, organizat de patru universități de arhitectură de top din România, Spania și Italia, în perioada 9 – 19 mai. Workshop-ul implică participarea a 10 profesori universitari și 35 de studenți din cele trei țări.

1.     Universitatea de Arhitectură Federico II, Napoli, Italia

2.     Politecnico di Milano, Milano, Italia

3.     Universitatea Alphonso X El Sabio, Madrid, Spania

4.     Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București, România  

Participarea la conferință este gratuită și deschisă tuturor studenților, arhitecților profesioniști și publicului larg interesat de arhitectură și design.

Aceasta nu este prima dată când Roca susține tinerii designeri din România și își dovedește încrederea în talentul lor. La finalul anului trecut, compania a organizat o conferință specială pentru a anunța începutul noii ediții a competiției internaționale de design Jumpthegap, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, unde invitat special a fost designerul recunoscut internațional și membru al juriului Guta Moura.  

Pe parcursul celor aproape 100 de ani de activitate, Roca a investit în inovație, tehnologii mereu de ultimă generație și în cei mai buni designeri ai lumii. A lucrat cu Gabriele & Oscar Buratti, care au proiectat unitatea de toaletă și lavoar revoluționară W+W, Antonio Bullo, specializat pe ceramic ce a proiectat șase colecții pentru Roca, una dintre ele fiind și The Gap, printre cele mai bine vândute la nivel internațional, David Chipperfield, Belén y Rafael Moneo, fiică și tată, unii dintre cei mai faimoși arhitecți Spanioli, iar lista continuă și cu mulți alți arhitecți recunoscuți la nivel internațional.  

Detalii despre cei doi profesori

Pablo Olalquiaga a absolvit Universitatea ETS de Arhitectură din Madrid şi este Doctor Arhitect cum laudae al aceleeaşi universităţi. De-a lungul carierei sale a lucrat cu birourile Alison & Peter Smithson Architects şi David Chipperfield Architects la Londra. În prezent conduce biroul de arhitectură Olalquiaga Arquitectos, la Madrid, dezvoltând proiecte de urbanism şi design de interior, atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat. Lucrările sale au primit numeroase premii atât naţionale, cât şi internaţionale, între ele Premiul pentru Construcţie acordat de Colegiul Arhitecţilor din Madrid, premiul ASPRIMA pentru cea mai bună publicitate imobiliară şi Premiul Sanchez Esteve pentru construcţie acordat de Colegiul Oficial de Arhitecţi din Cádiz.  

În ceea ce priveşte mediul academic este profesor de proiecte arhitectonice la Universitatea Alfonso X el Sabio. A publicat „Carte despre curbe” şi articole indexate în reviste de specialitate precum RITA, ZARCH şi Constelaciones. A susţinut conferinţe şi a participat la numeroase workshop-uri şi seminarii ale ETS la Madrid, la Facultatea de Arhitectură din Belgrano în Buenos Aires, la VGT University la Vilnius şi la Universitatea Ion Mincu din Bucureşti. Este membru de la Comitetului Reprezentanţilor Colegiului Oficial al Arhitecţilor din Madrid şi membrul al Comisiei Internaţionale şi al Comisiei Universitare de Arhitectură din Spania.  

Luis Segundo Arana Sastre a absolvit Universitatea ETS din Madrid, şi-a început activitatea profesională în 1982, după ce a realizat diverse lucrări atât în domeniul privat, cât şi în cel public, unele dintre ele recenzate în reviste internaţionale precum Domus y Bauwelt. A fost finalist în cadrul celei de-a III-a Bienale de Arhitectură Spaniolă 1993-1995.  

Doctor al Universităţii Politehnice din Madrid, din anul 2003 este profesor de Proiecte Arhitectonice la Şcoala Politehnică Superioră a Universităţii Alfonso X El Sabio. A susţinut cursuri şi conferinţe mai ales în domeniul intervenţiilor arhitectonice asupra teritoriului, monumentelor de patrimoniu sau istorice. A condus Seminarul despre Intervenţii Arhitectonice asupra clădirilor şi monumentelor de patrimoniu, organizat anul trecut la Universitatea Alfonso X el Sabio, în parteneriat cu Universitatea Ion Mincu şi Universita degli studi di Napoli Federico II. În prezent lucrează la un proiect de cercetare despre patrimoniu şi scrie articole de critică arhitectonică pentru Grupul de cercetare ARKRIT al Universităţii Politehnice din Madrid, desfăşurând, în acelaşi timp, munca de profesorat şi cea de arhitect liber profesionist.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0