fbpx

România, în finala concursului internațional Electrolux Design Lab

Sorina Rasteanu, studenta din Timișoara care a concurat alături de peste 1.700 de proiecte în concursul internațional Electrolux Design Lab, s-a calificat în ultima etapă. Este pentru prima dată când un proiect românesc ajunge atât de departe în această competiție, concursul aflându-se anul acesta la a 12-a ediție.

România, în finala concursului internațional Electrolux Design Lab

În 2014, în competiția internaționala de design Electrolux Design Lab s-au înscris peste 1.700 studenți care au propus soluți pentru căminul viitorului. Dintre acestea, s-a remarcat proiectul Sorinei Rasteanu, care a fost unul dintre cele mai votate proiecte în primele doua etape ale concursului. Studenta la Universitatea de Vest din Timișoara, Sorina a propus un sistem inteligent ce ar putea reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial. Acesta permite consumatorului să perceapa gustul pe care și-l doreste și cu care este familiarizat, chiar dacă, de fapt, consuma alimente cu un gust diferit.

Alături de proiectul Sorinei, alț cinci studenți talentați de la facultăți de design din diverse țări au impresionat juriul cu ideile lor inovatoare: un cuier care curăța prosoape, propus de Leobardo Armenta din Mexic, un purificator de aer care seamana cu o floare de nufăr, realizat de către Fulden Dehneli din Turcia, un purificator de aer în forma de palnie care poate zbura, conceput de Michał Pospiech din Polonia, cumpăraturi virtuale inspirate din natură, realizate de Pan Wang din China/ UK și un aparat electrocasnic care transforma sticlele de plastic în haine, propus de Kovács Apor din Ungaria. Conceptele finaliste pot fi accesate aici: electroluxdesignlab.com și youtube.com/user/electrolux.  

Lars Erikson, seful departamentului de Design al Electrolux si purtatorul de cuvant al juriului declara: „Pentru concursul international de design de anul acesta am provocat concurentii sa isi conceapa proiectele pornind de la tema << Viitorul caminelor sanatoase>> si la final am selectat sase finalisti din peste 1.700 de participanti. Conceptele finalistilor sunt cu adevarat inovatoare si ofera idei in ceea ce priveste modul in care putem sa ne traim viata in viitor, fie ca este vorba despre o alimentatie sanatoasa sau despre un mod eficient de a utiliza resursele.”  

România, în finala concursului internațional Electrolux Design Lab

„Suntem mandri ca, prin intermediul concursului international Electrolux Design Lab, Romania si-a dovedit creativitatea si potentialul in domeniul designului de produs. Ne bucuram ca am descoperit talentele romanesti in randul studentilor si speram ca succesul Sorinei sa insufle curajul de a inova tinerilor designeri romani, la inceput de cariera”, declara Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager, Electrolux Romania.  

Juriul si premiile pentru anul 2014

Lars Erikson, seful departamentului de Design al Electrolux, Margareta van den Bosch, consilierul in domeniul creatiei al companiei H&M si Robin Edman, Directorul Executiv al Organizatiei Suedeze de Design Industrial formeaza juriul care va alege castigatorul competitiei Electrolux Design Lab.   Premiul I va fi acordat studentului care va impresiona juriul prin propunerea unui proiect de design inovator pentru viitor. Acest student va primi 5.000 de euro si un internship platit, de sase luni, la centrul international de design Electrolux; premiul al doilea este de 3.000 de euro si premiul al treilea de 2.000 de euro. Cel mai votat concept din semifinale va fi desemnat câstigatorul premiului “People’s Choice” si va primi un premiu de 1.000 de euro. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul evenimentului final din Paris.

Cei 6 finalisti ai Electrolux Design Lab 2014 sunt:

Sectiunea Culinary Enjoynment

·       Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu din Romania

·       Proiectul Future Hunter Gatherer ar lui Pan Wang din China/UK

Sectiunea Air Purification

·       Proiectul UrbanCone al lui Michał Pośpiech din Polonia

·       Proiectul Lotus realizat de Fulden Dehneli din Turcia

Sectiunea Fabric Care

·       Proiectul PETE al lui Kovács Apor din Ungaria

·       Proiectul Pure Towel propus de Leobardo Armenta din Mexic

Pentru mai multe informatii, acceseaza website-ul Electrolux Design Lab www.electroluxdesignlab.com  

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0