fbpx

România invitată de onoare la Târgul de Carte de la Göteborg

România este, pentru a doua oară în 2013, invitată de onoare la un prestigios târg internaţional de carte. După ce, în luna martie, s-a bucurat de acest statut la Salon du Livre de la Paris, în perioada 26-29 septembrie, ţara noastră va fi prezentă, în aceeaşi calitate onorantă, la Târgul de Carte de la Göteborg, cel mai important eveniment de profil din Scandinavia şi manifestarea literară a anului în Suedia.

Printre invitaţi se numără scriitori consacraţi din România – Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Daniela Crăsnaru, Mircea Dinescu, Dinu Flamând, Kányádi Sándor, Dan Lungu, Ioana Nicolaie, Ioan Es. Pop, Varujan Vosganian, autori de prestigiu din diaspora – Cătălin Dorian Florescu, Dana Grigorcea, Norman Manea, Felicia Mihali, precum şi scriitori, traducători, critici, editori, universitari şi publicişti cunoscuţi din Suedia.

Programul include seminarii pe teme relevante pentru literatura şi cultura română, menite să ofere o imagine concludentă publicului suedez – PROGRAM COMPLET
Târgul de la Göteborg atrage anual în jur de 100.000 de vizitatori. În fiecare an, sunt acreditaţi la manifestare în jur de 1.500 de jurnalişti din toată lumea, iar evenimentul şi ţara invitată sunt, pentru o săptămână, principalul subiect al publicaţiilor suedeze şi al emisiunilor culturale radio-TV.

Printre publicaţiile prezente la standul României din cadrul Târgului de Carte de la Göteborg vor fi şi cărţile editurii igloo media!

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0